Nieuws uit de regio

01-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Een parkje voor Madame Verbist

Onder grote belangstelling werd het parkje tussen de Bergstraat en de Poststraat officieel omgedoopt tot het Diane-parkje, ter ere van ex-burgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden. Ze was 24 jaar burgemeester van Heist en 6 jaar schepen en was ook grote voorstander van aankoop van de laatste groene zone in de Bergstraat.  Het inhuldigingsmoment werd bijgewoond door een groot deel van de familie Verbist. Naast burgemeester Jan Moons nam zoon Eric Verbist, op zijn laatste dag als schepen van Heist, het woord namens de familie om iedereen te bedanken.

Heist heeft een ander uitzicht gekregen

Burgemeester Moons schetste de belangrijkste realisaties van mevrouw Verbist die al “als een icoon de geschiedenis van Heist zal ingaan”. Hij noemde onder meer de verwezenlijking van de biblioteek, de redding van het Hof van Riemen en de Kaastrooimolen, de omleiding van de N10 zodat de Bergstraat een mooie winkel-wandelstraat kon worden, de omvorming van het klooster tot politiekantoor, de sporthallen in Booischot en Wiekevorst, maar vooral de oprichting van cultuurcentrum Zwaneberg. “Mevrouw Verbist heeft het uitzicht van Heist grondig gewijzigd, met de grandeur van een grote dame, met haar kenmerkende glimlach en met haar enthousiasme waardoor ze andere mensen kon motiveren, terwijl ze ook nog 5 kinderen heeft grootgebracht”, aldus burgemeester Moons.

Een voorbeeld voor andere vrouwen

In zijn dankwoord namens de familie citeerde Eric Verbist onder meer de preases van de faculteit rechten waar Diane Vandewijngaerden tijdens haar studies van 1949 tot 1954 haar echtgenoot Fons Verbist leerde kennen. “Ons mama stond voor een politiek dicht bij de mensen en had daarbij niet het oog op de volgende verkiezingen, maar dacht aan de toekomst van de volgende generatie. Zij was niet alleen de eerste vrouwelijke burgemeester van Heist, maar baande ook de weg voor andere vrouwen in het Heistse bestuur: de korpschef van politie is een vrouw, net als de adjucnt-directeur en  niet minder dan 7 leden van het management team van de gemeente en daarenboven nog 3 vrouwelijke schepenen”; aldus Eric Verbist die, namens de familie, dankbaar en vereerd was dat ‘de kleine groene oase in het centrum’ naar zijn moeder vernoemd werd. Ook Greta Verschoren, initiatiefneemster van de naamgeving stak haar bewondering voor de ere-burgemeester van Heist niet onder stoelen of banken.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Dichter bij de Nete Tessa Van Herck deen gedicht geschreven dat zij voordroeg als afsluiting van het plechtige moment.

 

 

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier