Nieuws uit de regio

16-11-2022 - Putte

Daar komen de kerstmarkten

In de tentoonstellingsruimte van de heemkring Het Molenijzer aan de Heuvel te Putte is zondag 20 november één van de eerste kerstmarkten van het seizoen.  Sint Niklaas moet nog zijn ronde doen, maar de dames en heren van de Heemkundige Handen kunnen niet wachten om het resultaat van hun noeste arbeid te tonen aan een groot publiek. De volledige ruimte van Het Molenijzer is ingenomen en in de toekomst hoopt men zelfs om ook buiten nog standjes in te richten.

Nieuwjaar zingen

 Het clubje handwerksters en handige harry’s had vorig jaar zijn eerste tentoonstelling, wat dit jaar nog gevoelig is uitgebreid. Enerzijds ontdek je hier de kerst- en nieuwjaarswensen van het begin van vorige eeuw, met een bijzondere selectie van nieuwjaarsliedjes die de kinderen van deur tot deur zongen om een snoepje of centje te verdienen. De heemkring heeft een uitgebreide collectie kerstkaarten uit het begin van de 20ste eeuw toen het gebruik van nieuwjaarswensen per post ontstond.

Anders dan de traditionele ballen

Anderzijds  maak je ook kennis met unieke, handgemaakte kerstdecoratie, heel anders dan de plastiek kerstballen uit de supermarkt. Oude kerstballen werden opnieuw beschilderd, afgedankte wijnflessen werden omgevormd tot romantische lichtbronnen. Je vindt er originele cadeautjes aan zeer betaalbare prijzen en er zijn nog enkele standjes van een lederbewerker, een pyrograaf en verkopers van leuke juweeltjes. Bij de cadeautips zit ook nog ambachtelijk gemaakte speculaas in allerlei vormen.  En wie wat wil besparen in deze dure energietijden vindt er tweedehands kerstgerief. De eerste kerstmarkt uit de regio is zondag 20 november open van 13 tot 18 uur.

Voor de gelegenheid is achter het Molenijzer ook het Stamineeke open: Het café-interieur dateert van 1919 en komt van de drankgelegenheid die vroeger in het centrum van Putte stond, waar nu apotheek Gysemans gevestigd is.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier