Nieuws uit de regio

07-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Pieter Verelst gaat in Zwaneberg in première

Na enkele try-outs gaat Heistenaar Pieter Verelst (32) op donderdag 24 november in première met zijn nieuwste avondvullende show ‘Ten Aarzel’ in Cultuurcentrum Zwaneberg. Voor de voorstelling in Heist zijn nog enkele kaarten beschikbaar.  Opvallend is dat Pieter ook in Nederland bijzonder gewild is. Daar staan dit seizoen nu al 35 voorstellingen van zijn cabaretprogramma geboekt (tegenover 25 voorstellingen in Vlaanderen) en de Nederlandse première is al een tijdje uitverkocht.

Absurdisme

Pieter Verelst, die tegenwoordig wel in Antwerpen woont, is wellicht een van de spannendste comedians van zijn generatie. Na ‘Mijn broer en ik’ (5 sterren De Standaard) en ‘Amai’ (5 sterren De Standaard) is hij nu al een nieuw universum aan het bouwen voor zijn derde avondvullende voorstelling Ten Aarzel. Absurd cabaret van heel hoog niveau. Net als in zijn vorige voorstellingen, viert ook in 'Ten Aarzel' het absurdisme hoogtij. Of zoals hij zelf zegt: “De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid. Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken. In dat schuim steek ik een glimmende bit en dan stijger ik op. Zonder stijgbeugels!”.

In Nederland op handen gedragen

Zijn succes in Nederland is waarschijnlijk ook het gevolg van zijn studies aan de Hogeschool voor de Kunsten, de toneelschool in Utrecht, waar hij in 2014 afstudeerde. Hij speelde mee in toneelstukken zoals o.a. de muziektheatervoorstelling Tijl Uilenspiegel. Deze voorstelling werd door de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd voor een Gouden Krekel, als de meest indrukwekkende voorstelling van 2013. Later won hij nog  prestigieuze prijzen alsin 2014 het Groninger Cabaret Festival en 2 jaar later Cameretten, hét concours voor comedians en cabaretspelers.. “Daardoor heb ik veel in Nederland getoerd, want daar heeft cabaret toch nog steeds een grotere traditie als in Vlaanderen, alhoewel we onze schade wel aan het inhalen zijn. In Nederland zijn vele kleine podia waar alleen maar try-outs van cabaretvoorstellingen en comedians op de planken komen. En daar ben ik dan toch ‘de rare Belg’,” aldus Verelst.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier