Nieuws uit de regio

07-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Pieter Verelst gaat in Zwaneberg in première

Na enkele try-outs gaat Heistenaar Pieter Verelst (32) op donderdag 24 november in première met zijn nieuwste avondvullende show ‘Ten Aarzel’ in Cultuurcentrum Zwaneberg. Voor de voorstelling in Heist zijn nog enkele kaarten beschikbaar.  Opvallend is dat Pieter ook in Nederland bijzonder gewild is. Daar staan dit seizoen nu al 35 voorstellingen van zijn cabaretprogramma geboekt (tegenover 25 voorstellingen in Vlaanderen) en de Nederlandse première is al een tijdje uitverkocht.

Absurdisme

Pieter Verelst, die tegenwoordig wel in Antwerpen woont, is wellicht een van de spannendste comedians van zijn generatie. Na ‘Mijn broer en ik’ (5 sterren De Standaard) en ‘Amai’ (5 sterren De Standaard) is hij nu al een nieuw universum aan het bouwen voor zijn derde avondvullende voorstelling Ten Aarzel. Absurd cabaret van heel hoog niveau. Net als in zijn vorige voorstellingen, viert ook in 'Ten Aarzel' het absurdisme hoogtij. Of zoals hij zelf zegt: “De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid. Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken. In dat schuim steek ik een glimmende bit en dan stijger ik op. Zonder stijgbeugels!”.

In Nederland op handen gedragen

Zijn succes in Nederland is waarschijnlijk ook het gevolg van zijn studies aan de Hogeschool voor de Kunsten, de toneelschool in Utrecht, waar hij in 2014 afstudeerde. Hij speelde mee in toneelstukken zoals o.a. de muziektheatervoorstelling Tijl Uilenspiegel. Deze voorstelling werd door de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd voor een Gouden Krekel, als de meest indrukwekkende voorstelling van 2013. Later won hij nog  prestigieuze prijzen alsin 2014 het Groninger Cabaret Festival en 2 jaar later Cameretten, hét concours voor comedians en cabaretspelers.. “Daardoor heb ik veel in Nederland getoerd, want daar heeft cabaret toch nog steeds een grotere traditie als in Vlaanderen, alhoewel we onze schade wel aan het inhalen zijn. In Nederland zijn vele kleine podia waar alleen maar try-outs van cabaretvoorstellingen en comedians op de planken komen. En daar ben ik dan toch ‘de rare Belg’,” aldus Verelst.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier