Nieuws uit de regio

17-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Planeet Heist, niet duur, wel duurzaam

Op 21 september is er in  Cultuurcentrum Zwaneberg de 3de editie van Planeet Heist, en evenement dat Heistse duurzame initiatieven samenbrengt door middel van diverse infostands. Dat gaat van korte keten, biologische boeren, duurzame mobiliteit tot verengingen die zich inzetten voor een beter milieu. De avond wordt georganiseerd door vzw Duurzame Heistenaars in samenwerking met het gemeentebestuur en Zwaneberg.

Bigger than us: jonge changemakers

De duurzame dag van de gemeente Heist begint in CC Zwanberg op 17 u als de verschillende standen openen: in de eerste plaats de Duurzame Heistenaars zelf die uitleg geven over hun werking. Maar  ook op de  standjes van auto-delen,  Velt regio Heist, Lets Heist-op-den-Berg, Ontwar-Minimaliseercoach Britt Janssen, Plukrijp vzw en Buurderij HODB ken je de heel avond terecht. Om 17.30 uur draait de film “Bigger Than us”: De 18-jarige Melati zet zich al sinds ze 6 jaar oud was in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië.Samen met haar is een hele generatie opgestaan om de wereld op een positieve manier te veranderen. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid. Het zijn de changemakers van vandaag. Deze film staat in het teken van jeugdige mensen die zich op een positieve manier inzetten om de wereld te veranderen.

Voedselbossen

Om 20 u is er een lezing van Louis De Jaeger, auteur van het boek ‘We eten ons dood’. Weet jij wat je eet? Weet je waar het eten vandaan komt en wat het met je doet? Weet je wat het met onze planeet doet? De Jaeger zal het specifiek hebben over ‘voedselbossen’, een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie. Tickets voor de film en de lezing kunnen www.duurzameheistenaars.be

Een duurzaam hapje

Na de film en voor de lezing kan je gratis lekkere vegan dessertjes en koude gerechtjes en drankjes proeven. Heerlijke Heistse bereidingen van lokale duurzame Heistenaars Hanne & Jelmer van Akelei en Neo Cucina Verde die je zeker geproefd moet hebben. Ze zijn zodanig bereid dat ze zo min mogelijk het milieu en het klimaat belasten. Duurzaam, biologisch, korte keten, vegan en ook nog eens lekker. Tussen de film en de lezing is er ook de prijsuitreiking van de Duurzame Helden 2022, een stimulans voor wie zich in de regio inzet voor meer duurzame levenswijze. Ook na de lezing van Louis De Jaeger zijn er nog lekkere vegan dessertjes en koude gerechtjes en drankjes te proeven.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier