Nieuws uit de regio

10-09-2022 - Schriek

Op zoek naar de bosuilen in Schriek

Naast de Open Monumenten Dag is er op zondag 11 september in Schriek nog wat extra te beleven. De Wandelsportvereniging 1490, de wandelclub van de Schriekse KWB, organiseert van uit het Schriekse parochiecentrum aan de Leo Kempenaersstraat de Bosuilentocht. Het wandelevenement is vooral een realisatie van Patrick Schoovaerts, die ook zijn schouder zet onder het wandelcriterium Den Toer van Heist en in ’t algemeen zich bijzonder inzet voor de trage wegen in de gemeente.

Er zijn verschillende parcours uitgetekend van 4 – 7 – 9 – 1 2- 16 – 19 – 22  - 26 en 36 km met dank aan Natuurpunt De Putter uit het nabijgelegen Putte. Er was in eerste instantie ook een zelfs een parcours voorzien van 50 km, maar dat is uiteindelijk geschrapt omwille van de brandgevoeligheid van het terrein. De schrapping gebeurde voor de overvloedige regenval van de laatste dagen. Vertrekken kan tussen 8 en 15 u, maar wandelaars die kiezen voor de langste afstand zijn best al vanaf 10 u op pad. Terug in de vertrekplaats kan je nog genieten van een drankje en de ‘soep van de dag’.

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier