Nieuws uit de regio

12-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Boetes voor vuurwerk?

De Heiste politie heeft in de nieuwjaarsnacht 2 gasboetes en 1 gewoon proces verbaal opgesteld voor het afschieten van niet toegelaten vuurwerk. Korpschef Eva Tolleneer erkent dat de politie een flink aantal oproepen binnen kreeg voor via de oproepnummers 101 en 112, maar tegen de tijd dat de politie ter plaatse arriveerde, was de schieting voorbij. De uitgeschreven boetes waren betrappingen ter plaatse voor middernacht en één als ‘onopzettelijke brandstichting’.

In het gemeentelijke reglement werd toestemming gegeven om ‘geluidsarm’ vuurwerk (maximum 85 dB(A) ) af te vuren tussen 0 u en 0.30 u, met daarnaast nog enkele andere voorwaarden  zoals de aanwezigheid van een brandblusser en de verwittiging van de buren. Tijdens de recente gemeenteraad erkende voorzitter Patrick Feyaerts (Open VLD) dat er in zijn straat (nvdr. Molenstraat) “heel wat mist hing door het afgeschoten vuurwerk” en ook burgemeester Jan Moons verklaarde dat er op het gouden kruispunt heel wat vuurwerk te zien en te horen was.  Frans Poortmans (Vlaams Belang) vraagt of er volgend jaar niet meer politieploegen op het terrein kunnen gebracht worden om de nodige vaststellingen van overtredingen te doen.

 

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier