Nieuws uit de regio

12-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Boetes voor vuurwerk?

De Heiste politie heeft in de nieuwjaarsnacht 2 gasboetes en 1 gewoon proces verbaal opgesteld voor het afschieten van niet toegelaten vuurwerk. Korpschef Eva Tolleneer erkent dat de politie een flink aantal oproepen binnen kreeg voor via de oproepnummers 101 en 112, maar tegen de tijd dat de politie ter plaatse arriveerde, was de schieting voorbij. De uitgeschreven boetes waren betrappingen ter plaatse voor middernacht en één als ‘onopzettelijke brandstichting’.

In het gemeentelijke reglement werd toestemming gegeven om ‘geluidsarm’ vuurwerk (maximum 85 dB(A) ) af te vuren tussen 0 u en 0.30 u, met daarnaast nog enkele andere voorwaarden  zoals de aanwezigheid van een brandblusser en de verwittiging van de buren. Tijdens de recente gemeenteraad erkende voorzitter Patrick Feyaerts (Open VLD) dat er in zijn straat (nvdr. Molenstraat) “heel wat mist hing door het afgeschoten vuurwerk” en ook burgemeester Jan Moons verklaarde dat er op het gouden kruispunt heel wat vuurwerk te zien en te horen was.  Frans Poortmans (Vlaams Belang) vraagt of er volgend jaar niet meer politieploegen op het terrein kunnen gebracht worden om de nodige vaststellingen van overtredingen te doen.

 

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier