Nieuws uit de regio

07-01-2022 - Itegem

"Mijn eerste eigen kinderboek"

Anita Van Parijs uit Putte heeft samen met Christine Rijmenenants uit Itegem haar eerste kinderboek uitgegeven. Samen maakten ze ‘Dokter Haas en Moeder Kip’, een boekje om voor te lezen aan kleuters om zelf door jonge kinderen te laten lezen. Gewezen kleuterleidster Anita schreef de tekst en Christine zorgde voor de mooie aquarel-tekeningen.

“Als kleuterjuffrouw had ik  in het Atheneum van Keerbergen al veel boekjes voorgelezen,” vertelt Anita. “Ik heb altijd het idee gehad om, na mijn pensioen, zelf verhaaltje voor kinderen te schrijven. Toen ik de aquarellen van Christine op een tentoonstelling had gezien, wist ze meteen: daar moet ik een boekje van maken. Ik was vooral gecharmeerd door een mooie prent van een waterskiënde haas. Ze maakt veel aquarellen met dieren.  Mijn verhaal met beestjes was al een jaar of 3 klaar, maar ik vond nog geen uitgever. Samen met Christine kwam ik terecht bij uitgeverij Stokstaart in Heist.”

Anita vertelt het verhaal van Moeder Kip met een ondeugend kuikentje, en daar komen problemen van. Ze stoot haar teen en Dokter Haas moet er bij komen. Maar hoe kan die veilig aan de overkant raken, van de gevaarlijke autoweg? De dieren steken de koppen bij mekaar en vinden een slim plan.

In het boek vind je achteraan ook de tekst en een muziekpartituur van het bijhorende leuke kinderliedje ‘Moeder Kip stootte haar teen’.

Anita wil nog even kijken hoe het loopt, maar heeft alvast een tweede boek in het hoofd.

Meer info over ‘Dokter Haas en Moeder Kip’ vind je op www.dokterhaas.be waar je ook een link vindt om te bestellen.

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier