Nieuws uit de regio

07-01-2022 - Itegem

"Mijn eerste eigen kinderboek"

Anita Van Parijs uit Putte heeft samen met Christine Rijmenenants uit Itegem haar eerste kinderboek uitgegeven. Samen maakten ze ‘Dokter Haas en Moeder Kip’, een boekje om voor te lezen aan kleuters om zelf door jonge kinderen te laten lezen. Gewezen kleuterleidster Anita schreef de tekst en Christine zorgde voor de mooie aquarel-tekeningen.

“Als kleuterjuffrouw had ik  in het Atheneum van Keerbergen al veel boekjes voorgelezen,” vertelt Anita. “Ik heb altijd het idee gehad om, na mijn pensioen, zelf verhaaltje voor kinderen te schrijven. Toen ik de aquarellen van Christine op een tentoonstelling had gezien, wist ze meteen: daar moet ik een boekje van maken. Ik was vooral gecharmeerd door een mooie prent van een waterskiënde haas. Ze maakt veel aquarellen met dieren.  Mijn verhaal met beestjes was al een jaar of 3 klaar, maar ik vond nog geen uitgever. Samen met Christine kwam ik terecht bij uitgeverij Stokstaart in Heist.”

Anita vertelt het verhaal van Moeder Kip met een ondeugend kuikentje, en daar komen problemen van. Ze stoot haar teen en Dokter Haas moet er bij komen. Maar hoe kan die veilig aan de overkant raken, van de gevaarlijke autoweg? De dieren steken de koppen bij mekaar en vinden een slim plan.

In het boek vind je achteraan ook de tekst en een muziekpartituur van het bijhorende leuke kinderliedje ‘Moeder Kip stootte haar teen’.

Anita wil nog even kijken hoe het loopt, maar heeft alvast een tweede boek in het hoofd.

Meer info over ‘Dokter Haas en Moeder Kip’ vind je op www.dokterhaas.be waar je ook een link vindt om te bestellen.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier