Nieuws uit de regio

20-11-2021 - Heist-op-den-Berg

Grafiekkunst in Zwaneberg

Tot 6 januari loopt in de exporuimte van CC Zwaneberg een mooie tentoonstelling met grafiek die het resultaat is van de kunstwedstrijd van de Heistse Cultuurraad i.s.m. het cultuurcentrum. Deelnemers uit heel Vlaanderen en enkele uit Nederland stuurden 173 werken in waarvan er 83 werden geselecteerd voor de tentoonstelling. Bij de laureaten ook een Heistse: de 20-jarige Diana Dota. Winnaar werd Adriaan Marin (24) uit St.Gillis-Waas.

“De Kunstwedstrijd in Zwaneberg levert telkens een boeiende tentoonstelling op, met een ontmoeting tussen professionele en semiprofessionele kunstenaars”, aldus burgemeester Vleugels, die waarschijnlijk zijn laatste tentoonstelling inleidt als Heistse burgemeester, “Grafiek is een moeilijk medium om over te oordelen, mede omdat ‘materie’ op een of andere manier doorgaans ontbreekt. En omdat GRAFIEK vooral de traditionele technieken - diepdruk, hoogdruk, vlakdruk en doordruk - omvat, ligt er in deze discipline minder de nadruk op een hedendaagse ‘feel’. Daarom was het voor de jury niet makkelijk om een keuze te maken. “

Door de bekende redenen waren er heel wat minder inzendingen dan andere jaren voor de kunstwedstrijd. Ooit waren er meer dan 700 stuks waar de jury moest uit kiezen. Die bestond dit jaar uit Tom Liekens, Rik De Boe, Hilde Van Canneyt, Ariane Van der Veken en Tamara Derdin, met als voorzitter Mieke van der Heijden.

Naast de winnaar, die 1000 euro verdiende en een waardebon van Het Kaderke van 250 euro, was er ook de bijzonder opvallende 2de plaats voor Patrcik Couder (62) uit Zaventem, wiens werk over het Belgisch koningshuis vooral opvalt door de enorme afmetingen. De Heistse Diana Dota moest haar derde plaats delen met Mark sterkmans uit Halle.

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier