Nieuws uit de regio

17-11-2021 - Putte

Een boom voor elke jonge Puttenaar

Op zaterdag 13 november konden de ouders van alle pasgeboren Puttenaars een geboorteboom afhalen die hen werd aangeboden door het Putse gemeentebestuur. Ouders die deze boom in eigen tuin niet kwijt konden, mochten die deze zaterdag aanplanten in het geboortebos van de gemeente.

De geboortebomenactie is een ware traditie geworden. Voor 2021 werden er 16 zomereiken en 28 winterlindes besteld en opgehaald door de ouders. Het gaat hier om streekeigen groen van de beste kwaliteit aangekocht bij Putse boomkwekers. Verder werden er maar liefst 22 zwarte elzen aangeplant in het geboortebos, parkgebied Heerkenshoeve (Tinstraat – Leuvensebaan). Er werd gekozen voor zwarte els aangezien deze soort kan overleven in dit redelijk vochtig gebied. Ouders, grootouders en grote broers en zussen hielpen ijverig mee de bomen aanplanten. Hierdoor groeit er weer nieuw jong leven in het geboortebos.

“Tevens werd in het geboortebos nog een klein inhuldigingsmoment met receptie voorzien. Hierbij werd een drankje aangeboden, waarbij ook de ouders en familieleden werden uitgenodigd die in 2020 hadden geopteerd voor een geboorteboom in het geboortebos. Omwille van de toenmalig geldende coronamaatregelen kon de aanplant destijds niet samen met de ouders en familieleden gebeuren. Van de gelegenheid werd dankbaar gebruikt gemaakt om de aangeplante geboortebomen een bezoekje te brengen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts.

“De geboortebomenactie blijkt jaar na jaar een werkelijk succes te zijn. Ook de aanplant in het geboortebos zit al enkele jaren in de lift. Door deze actie is Putte dit jaar weer 66 hoogstambomen rijker. Bomen zorgen voor de opname van CO2 en zorgen zo mee voor schonere lucht. Daarenboven maken ze onze leefomgeving groener,” aldus schepen van leefmilieu Jeroen De Cuyper.

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Speciale promoties Check het hier