Nieuws uit de regio

16-11-2021 - Westmeerbeek

Nog meer kinderen met corona

Dinsdag 16 november is gebleken dat er in de buitenschoolse kinderopvang van Westmeerbeek vijf kinderen besmet zijn met het coronavirus. Volgens de richtlijnen van Kind & Gezin en Opgroeien dient de kinderopvang met onmiddellijke ingang voor 7 dagen te sluiten. Er is ook gebleken dat in het eerste leerjaar van vrije basisschool De Schatkist 5 leerlingen besmet zijn met het coronavirus. Alle leerlingen van deze klas moeten in quarantaine tot en met dinsdag 23 november 2021.

Volgens de richtlijnen van Kind & Gezin en Opgroeien moeten alle kinderen die op hetzelfde moment als de besmette leerlingen in de buitenschoolse kinderopvang aanwezig waren in quarantaine tot en met 22 november 2021.  De kinderen van het eerste leerjaar moeten zelfs een dag langer, tot en met 23 november 2021, in quarantaine. Deze kinderen kunnen niet naar jeugdbeweging, sport- of andere buitenschoolse activiteiten.

Alle andere leerlingen blijven wel naar school gaan, conform de wettelijke coronarichtlijnen.Aan alle ouders van leerlingen op de vrije basisschool van Westmeerbeek wordt gevraagd om de sociale contacten voor de zekerheid zoveel mogelijk te beperken. De ouders van de betrokken kinderen werden door het lokaal bestuur en/of de school verwittigd en hebben de nodige instructies ontvangen.

In de overige klassen en locaties van de kinderopvang worden de voorzorgsmaatregelen strikt opgevolgd. De lokalen worden verlucht en ontsmet en er is extra aandacht voor handhygiëne.

Het Hulshoutse gemeentebestuur en de school hebben begrip voor eventuele ongerustheid die deze situatie met zich meebrengt. De gezondheid en het welzijn van de kinderen en medewerkers vormen op elk moment de absolute prioriteit van de school en het lokaal bestuur.

Het gemeentebestuur vraagt wel enkel contact op te nemen met de wachtpost indien er klachten of dringende medische problemen zijn.

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier