Nieuws uit de regio

08-07-2021 - Wiekevorst

Wiekevorstse golfcourt terug open

Wiekevorstse golfcourt terug open

Sedert 4 jaar heeft de Landelijke Gilde van Wiekevorst aan de Itegemseweg 98, naast de hoeve De Witte Lelie, een golfterrein. Niet met zo’n traditionele glad geschoren greens, maar een ‘boerengolf’ met aangepaste ballen en golfclubs. Door de gekende omstandigheden was het golfterrein meer dan een jaar lang verwaarloosd, maar nu werd het gras opnieuw ingezaaid en de ‘holes’ opgekalefaterd.

“Boerengolf is overgewaaid uit Nederland”, vertelt Marc Van Houdt van De Witte Lelie. “Daar werd het ingevoerd om het boerderijleven aantrekkelijker te maken. Het spel kan zowel individueel als in groep gespeeld worden.  Er zijn clubs voorzien voor volwassenen en kinderen en kan dus gespeeld worden door jong en oud. Als de clubs een beetje te zwaar zijn voor kleine kindjes, kunnen ze ook gewoon voetbalgolf doen. Vroeger had ik ijzeren emmers als hole, maar die raakten verduurd. Nu heb ik oude varkenstroggen ingegraven waar je zelfs met de tractor kan over rijden”.  De ‘golfclubs’ hebben de vorm van een houten klomp en de ballen hebben een diameter van ongeveer 10 cm. Tussen de weiden naast de boerderij werd een parcours van ongeveer 700 meter uitgetekend met 5 holes. Het aantal slagen om te ‘putten’ moet  je samentellen. Het einde is in de geitenweide, waar je aan de slag kan gaan op 4 holes van de ‘minigolf’. Ook hier zijn de holes gelinkt aan het landbouwleven zoals de doorgezaagde tractorband voor de looping. “Dat vind ik zelf de moeilijkste hindernis. In de geitenweide moet je wel kunnen verdragen dat ons schaap een kijkje komt nemen naar je kunsten, maar dat is een heel braaf en mak dier dat je gerust mag aaien,” aldus Van Houdt.

Boerengolfen kan elk dag van de week, behalve op woensdag. Groepen, die bijvoorbeeld een teambuilding willen houden, melden zich best op voorhand op 014 26 59 08

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier