Nieuws uit de regio

03-07-2021 - Itegem

Meer kleur in Itegem

De muur van jeugdhuis Joki aan de rotonde op de Hallaarstraat te Itegem oogt sedert deze week kleuriger dan ooit. Dat is het werk van 7 Heistse jongeren tussen 12 en 14 jaar die een masterclass graffiti kregen van Björn De Weerdt en Jan Rosius. Elk van de jongeren heeft een deel van het ontwerp voor zijn/haar rekening genomen en mocht een handtekening zetten op het kunstwerk dat blijft staan tot ooit de feestzaal van Joki wordt afgebroken.

In de masterclass leerden Seth Meerbergen, Tibe en Gitte Sels, Cali Booyyakitchinda, Myra Verschueren, Leon Van Styvoort en Stan Van den Bosch wat graffiti nu eigenlijk is, hoe je een spuitbus hanteert, hoe je een eigen ontwerp maakt… Op de muur van Joki hebben ze hetgeen ze leerden mogen uitproberen. Ze leerden zowel individueel werken als in team. Dat was al zeer tot het genoegen van een aantal fietsers en Itegemnaren die daar passeerden en blij waren dat hun dorpscentrum eindelijk een beetje kleur had gekregen.

Ook Jan Rosius, die al veel van dergelijke opleidingen heeft gegeven, was bijzonder tevreden met het resultaat: “Dikwijls is het een cursus van een halve dag, waarbij jongeren een klein paneeltje kunnen schilderen dat dan enkele weken/maanden in het lokale jeugdhuis hangt. Hier hebben we drie dagen kunnen werken aan een blijvend kunstwerk op een drukke rotonde en dus voor veel mensen zichtbaar, wat voor de jonge artiesten misschien een boost kan zijn en een meerwaarde voor het lokale dorpscentrum”

De andere begeleider was Heistenaar Björn De Weerdt, die ook al 28 jaar geboeid is door graffiti en street art en onder meer de man is van het portret van Toots Thielemans is in de Bergstraat.

Ook Mieke Van der Heyden, verantwoordelijke voor de tentoonstellingen in Zwaneberg, was in haar nopjes: “Misschien zijn er nog wel meer oude lelijke muren in Heist die een kleurtje verdienen”, vroeg ze zich af.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier