Nieuws uit de regio

26-06-2021 - Wiekevorst

Nieuwe Heistenaars mogen proeven

De nieuwe inwoners van het afgelopen jaar (april 2020-maart 2021) mochten deze maand een welkomstpakket met kortingbonnen en een Proef Heist-zakje komen afhalen.  Onder hen werden nog eens 10 heerlijke Proef Heist-manden boordevol lekkere hoeve- en streekproducten verloot die ze mochten komen afhalen in Wiekevorst bij De Witte Lelie.

In normale omstandigheden worden nieuwe Heistenaars uitgebreid verwelkomt in het CC Zwaneberg met voorstelling van de gemeentelijke diensten. Nu moesten 10 uitgelote nieuwe Heistenaars het doen met een korte verwelkoming door burgemeester Luc Vleugels die zijn gemeente voorstelde als de 4de grootste van de provincie Antwerpen, na de stad Antwerpen, Mechelen en Turnhout.  “Die sterke groei van de gemeente is er niet dank zij natuurlijke aangroei,” aldus Vleugels, “want er overlijden helaas meer Heistenaars dan dat er geboren worden.  Maar er zijn veel meer mensen die in onze gemeente komen wonen, dan dat ze die verlaten. Wij zijn dus aantrekkelijker dan we vruchtbaar zijn”, was zijn statement.  Verder prees hij Heist aan bij de nieuwkomers als het Plattenland met Pit in de Kern. ‘Welle hemme alles’ blijkt nog steeds een goede slogan, want volgens de nieuwkomers biedt Heist alles wat je van een centrumgemeente kan verwachten.

Dat Heist met een korf van eigen producten de mensen verwelkomt, kan volgens Vleugels verwijzen naar tradities van verre volkeren die bezoekers brood en zout aanbieden als wil men zeggen: ‘Gij zijt welgekomen’.  Ook Loes Van Houdt, van Proef Heist, prees de producten van eigen bodem die via de ‘korte keten’, rechtstreeks aan de man/vrouw worden gebracht.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier