Nieuws uit de regio

04-06-2021 - Putte

Het gaat steeds sneller vooruit

In het vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte wordt er nog maar eens een versnelling hoger geschakeld. Dankzij de vele leveringen die het vaccinatiecentrum de komende weken zal ontvangen, gaat het ineens een pak sneller in Klein Boom. De afgelopen week werden er maar liefst 7063 uitnodiging verzonden. Wat er voor gezorgd heeft dat elke volwassene die geboren is voor 1983 uitgenodigd is.

Deze uitnodigingen werden woensdag verzonden, dus de komende dagen mogen weer enkele duizenden inwoners van zowel Putte, Bonheiden als Heist-op-den-Berg een uitnodiging in de bus verwachten. Wanneer de uitnodiging nog niet meteen in de bus is gevallen, kan er ook beroep gedaan worden op “Mijn Burgerprofiel”, een online tool waar mensen hun overheidsdocumenten kunnen bekijken.

De komende weken verwacht het vaccinatiecentrum telkens ongeveer hetzelfde aantal inwoners te kunnen uitnodigen. Als de leveringen blijven aanhouden, zullen de 34 814 volwassenen van de eerstelijnszone die vandaag (vrijdag 4 juni) minstens 1 prik gehad hebben snel evolueren naar de 62.760 volwassenen binnen de drie gemeenten Putte, Bonheiden en Heist-op-den-Berg die in Klein Boom een prik moeten ophalen. 18.370 mensen hebben reeds hun tweede prik gehad.

Deze week was er wel een klein mankement door wegenwerken op enkele honderden meters van het vaccinatiecentrum. Door de omvangrijke files die daardoor ontstonden, waren vele mensen te laat in Klein Boom, een euvel dat gelukkig niet voor vertraging zorgde in de vaccinatie. Misschien toch een gelegenheid om te overwegen om de uitstap per fiets te doen. Het vaccin is goed voor je gezondheid, maar een fietstocht evenzeer.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier