Nieuws uit de regio

09-05-2021 - Heist-op-den-Berg

300 moederdagontbijten voor arme Heistse gezinnen

De Lions dames club “Lions Heist – Westerlo- Juweel der Netevallei” heeft op moederdag aan 300 Heistse gezinnen, geselecteerd door het OCMW en armoedeorganisatie Den Draai, een ontbijtpakket bezorgd. De helft werd afgehaald in het OCMW-gebouw aan de Stationsstraat, de andere helft werd door de dames van Lions thuis bezorgd bij de gezinnen.

“Wij zetten ons al 30 jaar belangeloos in om met fundraising geld in te zamelen zodat  we kleine, plaatselijke sociale projecten kunnen steunen”, vertelt voorzitster Hildegard  Raeymaekers “Ons sociale doel is o.a. mensen die in armoede leven op de één of andere manier te steunen. Dit jaar en de 2 volgende jaren willen wij ons vooral toeleggen op het bestrijden van kinderarmoede. In het verleden hebben we verschillende malen de Sociale Kruidenier van Heist-op-den-Berg bevoorraad met eieren voor een gans jaar.  We houden dan ook de ei - kartonnetjes bij en bezorgen die in de Noordstraat zodat de eieren kunnen verpakt worden.”

De 28 dames van Lions Heist-Westerlo hebben niet alleen in Heist, maar ook in Hulshout, Westerlo Laakdal en Herselt ontbijtpakketten afgeleverd waarbij alles samen ongeveer 700 gezinnen, die het soms moeilijk hebben, werden gelukkig gemaakt. Om geld in te zamelen organiseren ze concerten, theenamiddagen… en zoeken sponsors. Daarmee krijgen onder meer De Link in Hulshout en Het Tongelsbos in Tongerlo financiële steun.

In Heist-op-den-Berg is het vooral vzw Den Draai die de belangen van mensen in armoede behartigt. “Het is het voorbije jaar niet gemakkelijk geweest”, vertelt coördinator Inge Hechtermans. “Ook het mentale welzijn heeft bij vele mensen een dipje gekregen. Alle maatregelen die voor de middenklasse werden genomen, komen bij mensen in armoede eens zo hard aan. Waar kan je bijvoorbeeld naar toe als de Belbus niet meer rijdt? Toch zijn we er in geslaagd, denk ik, om mensen te blijven verbinden. Daarom is dit initiatief extra leuk om de mensen een hart onder de riem te steken”.

 

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier