Nieuws uit de regio

30-04-2021 - Heist-op-den-Berg

De Voddemét is terug

Vanaf zondag 9 mei zal de Heistse rommelmarkt, na 6 maanden afwezigheid, terug georganiseerd worden in de straten ten noorden van de Bergstraat. Door coronamaatregelen zal dit ‘evenement’ echter nog steeds aan enkele beperkingen onderworpen zijn, maar Wim Dom van de dienst lokale economie  is toch tevreden dat één van de belangrijkste Heistse toeristische attracties terug van start kan gaan.

De Voddemét zal, zoals in september en oktober van vorig jaar, nog steeds in beperkte vorm plaatsvinden met aangepaste richtlijnen: Er worden slechts 140 ‘vaste’ kramen toegelaten in de Eugeen Woutersstraat en de Neerweg en er geldt éénrichtingsverkeer van aan de winkel ACS richting Molenstraat en omgekeerd in de Neerweg van de Molenstraat naar de brasserie Brood en Bloemen. “Op deze manier kunnen we met 5 toegangspoorten het aantal bezoekers tot maximum 1000 beperken”, vertelt Wim Dom. “Vorige zomer zaten we regelmatig aan de maximum aantal zodat we toch konden rekenen op 3 à 4000 bezoekers op een zondagvoormiddag. Onze Heistse Voddemét is duidelijk geen gewone markt, maar een attractiepool, een toeristisch evenement en slachtoffer van zijn eigen succes. Vorig jaar is het slechts 4 maanden markt geweest. Ik hoop dat deze heropstart definitief is en dat we spoedig ook in de tussenstraatjes en zijstraatjes weer markt kunnen houden. In coronatijden heeft iedereen zijn zolder leeg gehaald en hebben we al honderden aanvragen gekregen van particulieren en nieuwe standhouders om een plaatsje op de markt te krijgen.”

De toegangscontrole en het toezicht op maatregelen als handontsmetting en mondmaskers zal gebeuren door eigen personeel van het lokaal bestuur, waarvan een deel technisch werkloos is, en door vrijwilligers uit de gemeentelijke vrijwilligerspool.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier