Nieuws uit de regio

23-04-2021 - Heist-op-den-Berg

HHC promofilmpje voor Heide Atelier

IJssalon Heide Atelier is niet alleen een leuke cremerie aan de Mechelsesteenweg in Heist-Station, maar ook een begeleidingstraject voor jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Drie studenten van het Heilig Hartcollege, Paris Le Beer, Zynah-Marie Maris en Febe Troonbeeckx hebben als eindwerk een promotiefilmpje gemaakt om dit unieke project in de verf te zetten.

De dochter van Ines en Jan krijgt op 15-jarige leeftijd een herseninfarct tijdens het joggen. Een periode van revalidatie in enkele centra volgde de maanden daarna. Hier doet men alles om zoveel mogelijk functies te herstellen. Maar algauw werd het volgende duidelijk dat na de revalidatie een grote nood is qua vervolgopvang bij jongvolwassenen met een NAH en dan vooral bij diegenen met een ‘milde vorm’ van NAH. Zij hebben geen intense lichamelijke of psychische hulp nodig maar zijn toch vaak niet geschikt voor een beschermde werkplaats, voor school of het reguliere arbeidscircuit. Deze ‘zwevende groep’ is bewust en in zekere matig zelfstandig maar zitten vaak gewoon thuis, beseffend dat ze kansen aan het missen zijn, met alle frustraties van dien. … Daarom hebben de ouders beslist om zelf een steentje bij te dragen aan deze nood en hebben zij Heide Atelier (vzw-jeugdwerking Hoge Heide) opgericht.

Met hun eindwerk proberen de laatstejaarsstudenten van de afdeling Handel het complete verhaal van Heide Atelier neer te zetten op een spontane manier. Bij het produceren van het ijs en het verdere proces hierachter biedt Heide Atelier begeleiding aan op maat. Deze begeleiding wordt bepaald door verschillende gesprekken met de participant. Dit alles geeft de NAH’ers een nuttige daginvulling en het kan hen mogelijks helpen met revalideren. Het artisanaal ijs bevat geen kleur-of smaakstoffen en wordt bereid met verse ingrediënten. Om dit verhaal naar het publiek over te brengen, besloot Heide Atelier samen te werken met de drie leerlingen uit het Heilig-Hartcollege te Heist-op-den-Berg in kader van hun geïntegreerde proef. Uit de samenwerking ontstond een charmant filmpje. De studenten wisten hiermee de sociale media van Heide Atelier een boost te geven. Het resultaat kan je zien op Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCc4tf8kjHaNUGnLUj8LEWxQ

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier