Nieuws uit de regio

22-04-2021 - Wiekevorst

'Stad zonder drempels'

Wetravel2, de reisorganisatie uit Wiekevorst voor mensen met een beperking, kreeg van Toerisme Vlaanderen een subsidie 40.000 euro. Dat kadert in het feit dat de stad Mechelen uitgekozen is als pilootstad voor hun project ‘Stad zonder drempels’ en als voorbeeld zal dienen voor de uitrol van het toeristisch concept van Stad zonder Drempels naar andere Vlaamse steden.

Initiatiefnemer van Wetravel2, Kristof Steegmans, is ervaringsdeskundige, omdat hij door een duikongeval, door het leven moet in een rolstoel. Dat verhindert hem niet om uitgebreid te reizen en een stuk van de wereld te zienen zo een toegankelijk reisaanbod samen te stellen. Beleving staat centraal met gekende en minder gekende bezienswaardigheden. Samen met de vzw Kompaan kunnen personen met een beperking die niet in eigen begeleiding kunnen voorzien, beroep doen op een vrijwilliger.

In Mechelen is ook schepen van toerisme Björn Siffer enthousiast: “Met steun van Toerisme Vlaanderen onderzoeken we in onze stad wat de mogelijkheden zijn om fysiek toegankelijke toeristische bezoekerspakketten samen te stellen en werken we aan de bewustwording in onze sector”. Ook Gabriella De Fransco, schepen van diversiteit, gelijke kansen en personen met een handicap, is die mening toegedaan: “Met dit project zetten we al inclusieve stad alweer een belangrijke stap naar integrale toegankelijkheid”.  

Het aanbod bevat verblijfsarrangementen van 3 of 4 dagen (2 of 3 nachten), allemaal in samenwerking met de stad en de horeca. Via een deel optioneel door de bezoekers in te vullen worden ook leuke initiatieven als kookworkshops en kennismaking met lokale ambachten aangeboden.

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier