Nieuws uit de regio

21-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Dan toch Heist Loopt & Zingt?

Heist Loopt en Wandelt naar Scherpenheuvel, dat normaal op 1 mei doorging, wordt in laatste instantie geschrapt, omdat het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem  haar toestemming in trok. Het evenement wordt verplaatst naar 15 augustus. De dag voordien wordt, onder voorbehoud, een kleine versie van Heist Loopt en Zingt georganiseerd. Niet op het Cultuurplein, maar aan het Hof van Riemen, “tenminste als corona en de dienst Erfgoed toestemming geven”, aldus Gert Vercammen.

“10 dagen geleden hadden we nog contact met de administratief directeur van Scherpenheuvel-Zichem”, vertelt Gert Vercammen. “Op 1 mei mochten we een tentje zetten op het grasveld voor de basiliek en bij slecht weer zouden we zelfs over een overdekte ruimte beschikken. Een week later trok de burgemeester van Scherpenheuvel de toestemming in, integendeel tot Heist, Hulshout en Aarschot die wel akkoord waren”.  Eerlijkheidshalve moet gemeld worden dat ook de NMBS moeilijk deed. Vercammen kon geen 50 tickets aan groepstarief kopen, voor de terugreis, maar wel 50 keer aan de automaat een ticket downloaden. Tussen de 350 en 400 deelnemers werden verwittigd dat op zondag 15 augustus een nieuwe poging wordt ondernomen, “ook een ‘Maria’-feestdag”, aldus Vercammen.

Ondertussen wordt achter de schermen duchtig gewerkt aan een light versie van Heist Loopt & Zingt voor zaterdag 14 augustus. “Rond de buurt van het Hof van Riemen kunnen we een schitterend loop-parcours uitbouwen. We zouden lopen naar het hoogste punt van Heist en 2 maal langs het ‘gouden kruispunt’ passeren. De oversteek van de Paul Van Roosbroecklaan is daarbij nog een moeilijkheid, maar als we deze gewestweg niet voor een paar uur mogen afsluiten, denken we misschien wel een tijdelijke brug te bouwen, nog een bijkomende attractie op het parcours”, aldus een enthousiaste Gert Vercammen. In een grote tent, zonder zijkanten, wil de Actie Zorgenmens, op zaterdagavond ook een light versie van Heist Zingt op getouw zetten. “Waarschijnlijk met iets minder grote namen, maar daarom niet minder ambiance maar helaas wel minder opbrengst voor onze goede doelen. Op deze manier willen we toch onze traditie vasthouden, zodat we in 2022 weer groots kunnen uitpakken”.

Alles hangt natuurlijk af van de coronacijfers en de federale maatregelen. Daarenboven moet ook Erfgoed toestemming geven om de site van het Hof van Riemen te gebruiken, “maar als de Heistse Pijl dat mag doen, zullen wij ook wel toestemming krijgen” hoopt Vercammen.

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

The Social Boutique

Tapas & Wine bar Foodsharing

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier