Nieuws uit de regio

25-01-2021 - Putte

Een spuitje in een kieshokje

In de grote hal van GC Klein Boom aan de Mechelbaan stelde burgemeester Peter Gysbrechts het vaccinatiecentrum voor van Eerstelijnszorg Bonsato, waar alle inwoners van Heist, Putte en Bonheiden hun coronaspuitje kunnen laten zetten. Er hebben zich al 350 vrijwilligers aangeboden, maar om de mogelijk 1200 spuitjes per dag te geven, zijn er nog extra helpende handen nodig.

“We hebben 6 vaccinatielijnen waarvoor telkens 21 personeelsleden nodig zijn”, begint Gysbrechts het verhaal. “Die kunnen per lijn ongeveer 20 vaccinaties per uur toedienen, zodat we, indien voldoende dosissen aanwezig zijn, op 10 uur tijd 1200 mensen per dag kunnen vaccineren.” De grote hal van 3300 m² in Klein Boom werd vorig jaar voor het eerst in gebruik genomen tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Behoudens een paar evenementen heeft de zaal voor de rest van het jaar leeg gestaan. Voor de inrichting hadden verschillende standenbouwers een offerte gedaan, maar er werd, uit kostenoverwegingen, geopteerd voor eigen materialen van de deelnemende gemeenten. Zo had Heist net een investering gedaan in nieuwe kieshokjes, die gemakkelijk demonteerbaar zijn, en uitstekend geschikt voor de compartimentering van de vaccinatielijnen. De hal is bovendien groot genoeg om achteraan nog een eetzaal, rustplaats en omkleedruimte te voorzien voor de medewerkers. “We kunnen voor het eerst ook de lockers gebruiken, die we een tijdje geleden aankochten, maar door corona nog niet gebruikt werden”, vertelt Gysbrechts die de goede samenwerking met Heist en Bonheiden benadrukt. Voor de opbouw zijn o.m. techniekers van CC Zwaneberg aan de slag, want die hebben in het cultuurcentrum nu toch geen werk.  Binnenkomen doe je langs de hoofdingang van Klein Boom en na een observatieperiode verlaat je de hal aan de zijkant zodat de stromen van bezoekers volledig gescheiden blijven. Gysbrechts verwacht dat ongeveer 60.000 mensen in Klein Boom gevaccineerd worden.

“Op 14 dagen tijd is hier een enorm werk verricht onder coördinatie van de gemeente Putte”, aldus Gysbrechts “Bonheiden staat dan weer in voor de communicatie en Heist draagt zorg voor de mobiliteitsproblemen, o.m. voor mensen die moeilijk ter plaatse geraken. Zo zal er samen gewerkt worden met de Minder Mobielen Centrale en De Lijn, die eventueel de belbus zal inschakelen”.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier