Nieuws uit de regio

13-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Bingo zorgt voor barst in meerderheid

In de Heistse gemeenteraad werd een reglement goedgekeurd dat aan de wildgroei aan bingo- of kienavonden een einde wil stellen. Vooral de commerciële organisaties  van ‘lootkaartnamiddagen en -avonden’ wordt een halt toegeroepen. “Volledig in overeenstemming met de wetgeving op de kansspelen”, aldus schepen Katleen Vantyghem (N-VA). Vooral raadslid Thomas Van Hoof (ook N-VA) was ‘in een kramp geschoten’ doen hij het voorstel van reglement zag. Uiteindelijk gaven 23 gemeenteraadsleden op 35 hun goedkeuring, dus 7  dissidenten binnen de meerderheid.

“Er zijn de laatste tijd talrijke organisaties actief met bingo of kienen”, motiveert Vantyghem, “commerciële evenementen waarop praktisch geen controle is. Vanuit de politie kregen we ook veel opmerkingen en bij navraag blijkt dat ook de Kansspelcommissie er mee bezig is. We willen een gezellig bingospel niet verbieden, maar hebben duidelijk vastgelegd wat kan en wat niet kan. Als men niet aan die voorwaarden voldoet, moet men een aanvraag doen bij de Kansspelcommissie, verantwoordelijk voor de naleving op de gokwetgeving”.

Een bingospel moet minstens 6 weken op voorhand aangevraagd worden en kan alleen door een erkende Heistse vereniging en dat maximum 4 keer per jaar. De inzet moet ‘beperkt’ zijn en de prijzen ‘van geringe waarde’, zeker geen geldprijzen. “Een snoepje of een taart”, gaf de schepen als voorbeeld. In het gemeentelijk besluit worden uitdrukkelijk commerciële activiteiten rond kienen of bingo verboden. “We begrijpen dat het voor vele mensen een gezellig samenzijn is, waar sociale contacten worden gelegd en onderhouden, maar er worden ook schrijnende toestanden gesignaleerd van oudjes die de helft van hun pensioen spenderen”

Thomas Van Hoof vond het verhaal van ‘pathologische gokkers’ fel overdreven en meent dat slechts 4 kienavonden voor een vereniging veel te weinig is. Marcel Van Hoof (ETA+)weet dat vele mensen misnoegd zullen zijn. Jan Baestaens (ETA+) vermoedt dat organisatoren snel achterpoortjes zullen vinden en Frans Poortmans (Vlaams Belang) vindt het Heistse bestuur ‘heiliger dan de paus’ en denkt dat men gewoon een dorp verder gaat spelen.

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier