Nieuws uit de regio

08-10-2020 - Heist - Zonderschot

Protest tegen sluiting overweg

Infrabel kondigde aan dat in de Lostraat een brug gebouwd wordt om de spoorwegovergang te beveiligen en wachttijden te vermijden. In dat project hoort ook de sluiting van de overweg aan de Peremansheidestraat. Alle Zonderschotse verenigingen hebben een brief geschreven naar de gemeente en provincie waarin ze hun beklag maken over de knip in de straat. Ze willen minstens een alternatief voor de fietsers en voetgangers.

De eerste plannen voor een spoorwegbrug in de Lostraat dateren van 1980 toen de lijn Antwerpen-Aarschot werd geëlectrificeerd.  In die periode werden de eerste gronden onteigend, maar opgeschort door gebrek aan akkoord met alle partijen.  Infrabel heeft de plannen opnieuw boven gehaald en de gemeenteraad heeft er op 8 september al principieel zijn goedkeuring voor gegeven.  Na de bouw van de brug wil Infrabel wel de spoorwegovergang aan de Peremansheide, 500 m verderop, afsluiten. “Er is geen rekening gehouden met Zonderschottenaren tussen de spoorweg en de N10, schoolkinderen, Chirojeugd en mensen die de activiteiten van het rijke Zonderschotse verenigingsleven willen bezoeken”, vertelt Mathias Van Loo namens de 13 lokale verenigingen die mee de protestbrief ondertekenden. “Sinds meer dan 75 jaar zijn de gehuchten Heide-Lo en Zonderschot met elkaar verbonden door de oprichting van de parochie Zonderschot. Zij vormen samen een dorpsgemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en een eigen basisschool. De Peremansheidestraat, uitgerust met een brede rijweg en een verhoogd dubbelrichtingsfietspad, is de kortste verbindingsweg tussen beide kernen. Bij afsluiting van de overweg loopt de omleidingsweg via smalle landelijke wegen zonder wandel- of fietspad, zoals Bergebeekstraat, Heibloemstraat of Roussellestraat en wordt het traject met minstens één kilometer uitgebreid”

De Zonderschottenaren maken zich ook zorgen over het extra verkeer in de kleine straatjes in de buurt om de brug te bereiken en vrezen dat de weg naar school en het industriepark onveilig zal worden. Ze denken dat Infrabel misschien ook ideeën heeft met de overweg aan de Mechelbaan en vragen dat zij zeker dan tijdig inspraak mogen hebben in de plannen.

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier