Nieuws uit de regio

30-09-2020 - Heist-op-den-Berg

“Ik wil dat de kaartjes sneller verspreiden dan het virus”

In de exporuimte van CC Zwaneberg loopt t.e.m. zondag 18 oktober een originele tentoonstelling met de lange titel “Na al dat terugplooien op mezelf, kijk ik uit naar terugplooien op een ander”. Mieke Van der Heyden verzamelde werk van kunstenaars die in de lockdowm troost zochten in het maken van een kunstwerk. Om ook andere mensen troost te bieden , werden van enkele tekeningen en schilderijen postkaarten  gedrukt waarop  bezoekers  een boodschap mogen schrijven. Zwaneberg zorgt er voor dat ze bij de geadresseerden terecht komen.

“Ieder mens heeft afgezien in de lockdown”, doet Mieke van der Heijden het verhaal. “Of men zat eenzaam en alleen thuis, of je zat met het hele gezin op elkaars lip omwille van thuiswerk en kinderen niet naar school.  Ook in kunst en cultuur werd er hard ingehakt.  Velen gingen daarmee echter creatief aan de slag om zichzelf en ook anderen troost en steun te bieden. Zo is er zelfs iemand die beelden op zocht in Google Streetview om zo mooie landschappen te tekenen”

Iemand die daar bijzonder mee aan de slag ging was de Gentse Charlotte Peys. Ze schreef en tekende brieven tijdens de lockdown. Sprokkelpost die ze verstuurde naar eender wie er nood aan had. Van de 100 brieven die ze verzond, kon ze er 65 recupereren voor deze tentoonstelling. Na de expo worden ze aan de geadresseerde terug bezorgd. Maar ook vele andere kunstenaars hebben de lockdown verwerkt achter hun tekentafel of schildersezel. Zwaneberg lanceerde een ‘open call’ naar kunstenaars die in lockdown zaten. Uit de 100 ingezonden werken maakten Charlotte Peys en Mieke samen een selectie van een 30-tal kunststukjes, groot en klein uit gans Vlaanderen en zelfs Nederland. Daaronder ook Marjan Brabants uit Heist, Karin Vandenbroeck uit Booischot en Ans Verlooy uit Beerzel.

“Voor veel mensen zal er heel herkenbaar werk tussen hangen. Tekeningen die troost en verlichting kunnen brengen. We willen mensen de kans geven om die troost nog meer te verspreiden. Van 7 werken hebben we postkaarten gemaakt die gratis ter beschikking worden gesteld. Daarop kan je een boodschap schrijven voor iemand die je ook een hart onder de riem wil steken. Wij zorgen er dan voor dat die kaartjes bij de bestemmeling terecht komen.  Eigenlijk zou ik graag hebben dat die kaartjes zich sneller zouden verspreiden dan het virus”

 

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier