Nieuws uit de regio

30-09-2020 - Heist-op-den-Berg

“Ik wil dat de kaartjes sneller verspreiden dan het virus”

In de exporuimte van CC Zwaneberg loopt t.e.m. zondag 18 oktober een originele tentoonstelling met de lange titel “Na al dat terugplooien op mezelf, kijk ik uit naar terugplooien op een ander”. Mieke Van der Heyden verzamelde werk van kunstenaars die in de lockdowm troost zochten in het maken van een kunstwerk. Om ook andere mensen troost te bieden , werden van enkele tekeningen en schilderijen postkaarten  gedrukt waarop  bezoekers  een boodschap mogen schrijven. Zwaneberg zorgt er voor dat ze bij de geadresseerden terecht komen.

“Ieder mens heeft afgezien in de lockdown”, doet Mieke van der Heijden het verhaal. “Of men zat eenzaam en alleen thuis, of je zat met het hele gezin op elkaars lip omwille van thuiswerk en kinderen niet naar school.  Ook in kunst en cultuur werd er hard ingehakt.  Velen gingen daarmee echter creatief aan de slag om zichzelf en ook anderen troost en steun te bieden. Zo is er zelfs iemand die beelden op zocht in Google Streetview om zo mooie landschappen te tekenen”

Iemand die daar bijzonder mee aan de slag ging was de Gentse Charlotte Peys. Ze schreef en tekende brieven tijdens de lockdown. Sprokkelpost die ze verstuurde naar eender wie er nood aan had. Van de 100 brieven die ze verzond, kon ze er 65 recupereren voor deze tentoonstelling. Na de expo worden ze aan de geadresseerde terug bezorgd. Maar ook vele andere kunstenaars hebben de lockdown verwerkt achter hun tekentafel of schildersezel. Zwaneberg lanceerde een ‘open call’ naar kunstenaars die in lockdown zaten. Uit de 100 ingezonden werken maakten Charlotte Peys en Mieke samen een selectie van een 30-tal kunststukjes, groot en klein uit gans Vlaanderen en zelfs Nederland. Daaronder ook Marjan Brabants uit Heist, Karin Vandenbroeck uit Booischot en Ans Verlooy uit Beerzel.

“Voor veel mensen zal er heel herkenbaar werk tussen hangen. Tekeningen die troost en verlichting kunnen brengen. We willen mensen de kans geven om die troost nog meer te verspreiden. Van 7 werken hebben we postkaarten gemaakt die gratis ter beschikking worden gesteld. Daarop kan je een boodschap schrijven voor iemand die je ook een hart onder de riem wil steken. Wij zorgen er dan voor dat die kaartjes bij de bestemmeling terecht komen.  Eigenlijk zou ik graag hebben dat die kaartjes zich sneller zouden verspreiden dan het virus”

 

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier