Nieuws uit de regio

01-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Hulp aan Heistse Handelaars

Het Heistse gemeentebestuur gaat een Grote Heistse Tombola te organiseren in het kader van het relanceplan voor de lokale economie. Met een prijzenpot van 40.000 euro wil het lokale bestuur de Heistse middenstand en horeca promoten. Unizo, de vereniging van middenstanders is tevreden dat er actie wordt ondernomen, maar had toch gehoopt op een meer efficiënte inzet van de middelen.

Deelnemen aan de Grote Heistse Tombola is gemakkelijk. Kom je winkelen in Heist of een glaasje drinken in en lokaal café? Dan krijg je als klant bij elke deelnemende handelaar één lotje per aankoop vanaf 10 euro. Dat tombolaticket moet je dan invullen en in de verzameldoos deponeren bij de handelaars of in de openbare gebouwen. Er zijn twee trekkingen voorzien: begin november 2020 en begin januari 2021. Daarbij zijn telkens 4 elektrische fietsen met een waarde van 2.500 euro per fiets te winnen en 10.000 euro aan Heistse geschenkcheques. Het lokaal bestuur hoopt alvast op een groot succes. “Alleen samen kunnen we de strijd tegen het virus winnen”, aldus schepen van economie Patrick Feyaerts. “En we bieden ineens, samen met de Heistse handelaars, een antwoord op de online shopgiganten”.

Unizo, de vereniging van handelaars, is content dat de gemeente een inspanning doet voor de lokale economie opnieuw op gang te trekken. “Wij zijn blij dat er iets gebeurt, maar hadden zelf andere voorstellen gedaan”, aldus Unizo-voorzitter Gert Vercammen. “Niet iedereen is enthousiast over een ‘tombola’ waarbij de kans dat je wint eigenlijk vrij klein is. De 40.000 euro van de loterij had men ook anders kunnen inzetten. Een voorstel was om Heistse geschenkcheques digitaal te maken en  10 % bonus te geven tot de prijzenpot op was. Iemand kan dan via een app 50 euro aankopen en daarmee 55 euro besteden. Op die manier zet je met 40.000 euro toch 400.000 euro in gang”.

De eerste aanpassing die werd doorgevoerd is één lotje per aankoop in plaats van per 10 euro. “Een winkel als Carrefour heeft al direct een omzet van een paar miljoen euro tot het einde van het jaar. Dat zou een enorme stapel tombolatickets generen”, aldus Vercammen.

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier