Nieuws uit de regio

31-08-2020 - Hallaar

Ieder in zijn eigen vierkant

’t Zijn moeilijke tijden voor fanfares, ook voor de Berthoutzonen in Hallaar. Repteren in hun eigen lokaal aan de Leopoldlei is niet meer mogelijk en ook de traditionele mosseldagen, hét fundraising moment van de vereniging, kan  niet doorgaan. Naar analogie met KFC Molenzonen, organiseren de Berthoutzonen daarom een take-away versie van hun mosseldagen op 4, 5 en 6 september.

“Ons mosselweekend zorgt jaarlijks praktisch voor bijna de volledige financiering van onze werking”, doet Gert Helsen het verhaal. “Daarom moesten wij, net zoals de voetbalploeg uit ons dorp, zorgen voor een alternatief met een afhaalrestaurant voor mosselen of chili sin carne voor de vegetariërs. We hebben er voor gezorgd om zoveel mogelijk de ecologische impact te beperken door karton en papier te gebruiken en aluminium voor warme gerechten. Als je dit even afwast en in de PMD gooit, dan is dat 100 % recycleerbaar en kan men het hergebruiken. Zo krijg je je afval misschien wel terug als onderdeel van je nieuwe aluminium ramen.”  

Op de website www.berthoutzonen.be of dagelijks tussen 18 en 20 u op 0468 053 759 kan je een bestelling plaatsen die je dan op vrijdag, zaterdag of zondag kan komen afhalen in de parochiezaal van Hallaar.”

Ook de geplande concerten vallen in het water. Het Vredesconcert, geplant in het Heistse vredesweekend van 18-20 september in CC Zwanberg is verschoven naar 22 november. Tenminste als de repetities kunnen blijven doorgaan. De eerste maanden van corona, lagen alle herhalingen in het eigen lokaal aan de Leopoldlei stil. Vanaf begin juli konden de repetities hernomen worden in CC Zwaneberg, met een korte onderbreking op vraag van gouverneur Cathy Bercx. Omdat alle culturele voorstellingen toch geschrapt waren, heeft Zwaneberg de blauwe zaal ter beschikking van de Heistse fanfares, die er kunnen repeteren op een manier die coronaproof is. Dat gebeurt in vakken van 4 m² per muzikant, een looprichting, mondmaskerplicht bij het binnen- en buitengaan en strenge ontsmettingsmaatregelen voor het materiaal en instrumenten. De solidariteit tussen de fanfares is ook bijzonder zodat zij elkaars groot materiaal als slagwerk, na ontsmetting, mogen gebruiken. Voor september blijft de regeling nog gelden aan een vriendenprijsje voor de muziekverenigingen, maar nu al wordt gezocht naar oplossingen voor als in oktober het cultureel seizoen terug in gang schiet en de zaal niet of minder beschikbaar zal zijn.

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier