Nieuws uit de regio

30-07-2020 - Heist-op-den-Berg

Oud zwembad maakt plaats voor parking

Het versleten Heistse zwembad aan de Lostraat gaat vanaf maandag 3 augustus onder de sloophamer om plaats te maken voor een tijdelijke parking. Al bijna 50 jaar lang is het gebouw bij de Lostraat een vertrouwde aanblik en bood het vele generaties Heistenaren eindeloos zwemplezier. Talloze schoolkinderen leerden er  zwemmen, diverse zwem- en duikclubs vonden er onderdak en ontelbare Heistse waterratten hielden er hun conditie op peil.

Al in 1963 vatte het lokale bestuur de idee op om een sportpark en een overdekt zwembad op te richten. Uiteindelijk zou het nog tot 16 december 1969 duren vooraleer de eerste steen werd gelegd. Ruim twee jaar later op 13 mei 1972 vond de inhuldiging plaats in het bijzijn van de toenmalige minister van Volksgezondheid. In dat jaar kreeg Heist-op-den-Berg trouwens een grondige facelift met de opbouw van een nieuw treinstation en de opening van de beroemde ijsbaan.

Op maandag 3 augustus 2020 starten de afbraakwerken. Het gebouw zal, na enkele binnenwerken die een tweetal weken duren, eerst tot op de vloerplaat van de begane grond worden afgebroken. Daarna start een archeologisch bodemonderzoek dat vier tot zes weken in beslag zal nemen. Daarna volgt de verdere sloop van het gebouw met aansluitend de aanleg van een tijdelijke parking. Als alles volgens plan verloopt, zijn deze werken tegen het einde van dit jaar afgerond.

Voor één Heistenaar zal het nog meer bijzonder zijn: Maurice Liekens was sedert de opening in 1972 tot aan zijn pensioen in 2016 onderhoudswerkman in het zwembad en heeft dus 44 jaar het wel en wee van het Heistse zwembad meegemaakt.

Elke bezoeker kent de prachtige mozaïek die de gevel siert. Deze voorstelling van Neptunus, de Romeinse god van de zee, kwam mede tot stand dankzij François Van Put, leraar aan de Heistse tekenacademie, die sterk betrokken was bij de inrichting van het zwembadcomplex. De aannemer kreeg de opdracht om deze mozaïek in te pakken en nadien te verplaatsen naar zijn nieuwe bestemming. Als alles goed gaat, zal Neptunus een plek krijgen bij de oprit naar het nieuwe zwembad, een beetje verderop aan de rechterzijde van de Lostraat en voortaan de weg wijzen naar Sportoase De Lo.

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier