Nieuws uit de regio

07-07-2020 - Booischot

Billy is het nieuwe busje van Nethedal

In het dagverblijf Netehdal voor mensen met een beperking overhandigde Benekdikt Cuypers, namens Rotary, de sleutels van de nieuwe minibus aan Patrick Feyaerts, voorzitter van de raad van bestuur. De bus, die Billy werd gedoopt, wordt gebruikt voor het dagelijks ophalen en terugbrengen van de gasten bij hun thuis en door hun daguitstappen. Tegelijkertijd werden ook de plannen voor een nachtverblijf toegelicht dat zal worden opgetrokken naast de spoorweg in Heist-station.

In 2017 schonk Rotary Heist reeds een minibus waarmee jaarlijks tienduizenden kilometers worden gereden. De andere minibus had ondertussen 300.000 km op de teller. Rotary Heist, die in 1985 mee aan de wieg stonden van de oprichting van Nethedal, heeft daarom mee de nieuwe bus gefinancierd. Daarbij kregen ze steun van het District Rotary Belux. Het voorbije jaar heeft de serviceclub trouwens nog meer gesponsord in het dagverblijf: een hobbyserre voor educatieve doeleinden en dank zij HV Interieur ook de binnenschilderwerken.

Voor de komende jaren staan er  echter nog zwaardere investeringen op het programma. Naast de Werftsesteenweg te Heist-station zal de Heistse Huisvestingmaatschappij een nieuwbouw optrekken van 4 verdiepingen, waarvan de 2 onderste bouwlagen gehuurd worden door Nethedal om ook ’s nachts een opvang te kunnen bieden voor hun gasten.  De meesten komen vanuit het bijzonder onderwijs in de instelling terecht en verblijven ’s nachts bij hun ouders. Die worden zelf stilaan oud en maken zich zorgen over de verdere opvang van hun kinderen. Vandaar de beslissing om ook ’s nacht opvang te bieden. De oorspronkelijke plannen om in 2021 reeds te kunnen openen, zijn doorkruist door het provinciebestuur die bezwaar aantekende. Die wil graag een fietsostrade aanleggen langs deze kant van de spoorweg (in tegenstelling tot de vroegere plannen toen de fietssnelweg aan de overkant op de Oude Mechelbaan was gepland). Daardoor moeten de plannen een beetje hertekend worden waardoor de ingebruikname pas tegen half 2022 zal zijn. Rotary zal mee instaan voor de inrichting en aankleding van het gebouw.  De annulering van Heist Loopt/Zingt in augustus slaat wel een gat in het budget van Rotary, maar Gert Vercammen zit nu al te broeden op een schitterende editie van Heist Loopt Warm in december.

 

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier