Nieuws uit de regio

03-07-2020 - Heist-Goor

Boemel is terug thuis

Boemel is een barbarie-eend en een lokale beroemdheid in Heist-Gooren. Op 2 juni raakte Boemel vast tussen de boomwortels op het eilandje in de vijver van het parkje aan de Pastoor Mellaertsstraat te Heist-Goor. Hij moest uit zijn penibele situatie gered worden door de brandweer en terug op krachten komen in het Vogel Opvang Centrum  (VOC)van Herenthout. Na enkele weken werd Boemel onder grote persbelangstelling opnieuw naar huis gebracht en kreeg ze een loopplankje om veilig het nest op het eilandje te bereiken.

Buurvrouw Marijke laat dagelijks haar hondje Channel uit in het park en ontdekte op 2 juni  ’s morgens dat de eend vast zat tussen de wortels. “De poep hing nog in het water, maar Boemel kon niet meer voor of achteruit. Ik ben zelf een grote dierenvriend en heb daarom de hulpdiensten verwittigd die hier vrij snel waren”.

Schepen Kathleen Vantygem, bijzonder begaan met het welzijn van de dieren, is opgetogen dat de gemeente een  bijdrage heeft kunnen leveren om Boemel nog enkele aangename levensjaren te bezorgen. “Een barbarie-eend is een aangenaam dier op de vijver, vooral omdat het niet te veel lawaai maakt. Bij VOC Neteland, waar hij terug op krachten kon komen, hadden ze gemerkt dat Boemel, gezien zijn leeftijd, waarschijnlijk moeite had om de oever te beklimmen. Om toekomstige incidenten te vermijden, heeft het lokale bestuur besloten om een loopplank te installeren op de oever van het eiland waar Boemel ondertussen al 10 jaar nestelt. Zo kan hij zonder moeilijkheden het water in en uit. De loopplank werd trouwens vervaardigd uit gerecycleerd hout van het oude gemeentelijke zwembad. Er komt nog een tweede loopplank zodat Boemel ook gemakkelijker de voederplaats kan bereiken, waar de buren regelmatig voedsel strooien voor de eenden. Dat mag maar op één plaats om vervuiling te vermijden”.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier