Nieuws uit de regio

29-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Cultuurseizoen met mondjesmaat van start

Vanaf 1 juli staat er voor het Cultuurcentrum Zwaneberg een beperkt najaarsaanbod online op de website en einde van de maand komt een minibrochure met de komende voorstellingen voor de herfst. Op die manier probeert Zwaneberg het culturele leven in de regio nieuw leven in te blazen, maar nog steeds met belangrijke aandacht voor de veiligheidsmaatregelen. Tickets kunnen aangevraagd worden tussen 15 en 24 augustus die daarna door een computergestuurde loting worden toegewezen ‘per bubbel’.

“We hebben geprobeerd om de aangeboden voorstellingen zoveel mogelijk corona-proof te maken”, vertelt directeur Jan Bourgeois. “Zo is er een wandelvoorstelling van Circus Ronaldo die ieder met zijn eigen bubbel kan bezoeken. Verder blijven we inzetten op de combinatie live/digitaal zoals de Whats App-voorstelling van Skägen, die in Vlaanderen toch meer dan 10.000 deelnemers bereikte. Acteur Tom Ternest bijvoorbeeld heeft een nieuwe voorstelling, gebaseerd op 28 digitale Zoom-gesprekken vader/dochter, die volledig corona veilig is”. Sommige voorstellingen zijn bewust klein gehouden zoals de op 5 september de herneming van de voordracht van francofiel en Kempenaar Bart Van Loo over de Bourgondiërs. Grootschalige, populaire voorstellingen worden verschoven naar het voorjaar 2021 in de hoop dat er dan minder restricties zullen zijn.   Bourgeois heeft ook de gezonde hoop dat vanaf 1 september ook weer cinema is in Zwaneberg. “Dat is economisch haalbaar voor het CC. Voor de ‘beleving’ is het geen grote ramp als er wat minder volk in de zaal zit en je niet moet aangestoken worden door de aanstekelijke lach van je buurman”. Praktisch gezien worden de tickets toegewezen per bubbel, die dan 2 stoelen links en rechts, en de rij voor en achter vrij laten. “Het zijn spannende tijden en wij volgen de richtlijnen dag er dag op. In Wallonië mag een theaterzaal helemaal vol zitten, op voorwaarde dat alle toeschouwers mondmaskers dragen.”

Bourgeois is ook tevreden dat vele Heistenaars de cultuursector een warm hart toedragen: “Een aantal voorstellingen uit de voorjaarskalender werden naar later omgeboekt, maar een deel werd gewoon geannuleerd. Verschillende tickethouders lieten ons weten dat ze het bedrag niet terug eisten, maar dat het naar het betrokken gezelschap mocht worden overgemaakt. Een mooi gebaar een steun in de rug voor mensen die moeilijke tijden meemaken”.

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier