Nieuws uit de regio

24-06-2020 - Putte

Een hele thuisbib voor een prikje

Tijdens de zomermaanden verkoopt de bibliotheek van Putte een groot aantal boeken aan een spotprijsje. Ideaal om thuis een hele muur om te toveren tot een thuisbibliotheek. De boeken zijn te vinden in het zaaltje van de bib op de benedenverdieping in het Putse gemeentehuis. Het is toegankelijk tijdens de openingstijden van het leescafé en de bib. Wie eerst komt, eerst maalt, maar hoe langer je wacht, hoe goedkoper de boeken worden. Op de laatste verkoopdag kosten ze nog 10 cent per stuk.

Een deel van het aanbod komt van de gesloten bibliotheek in Beerzel. De bibliotheek ontvangt ook regelmatig giften van boeken, bijvoorbeeld uit nalatenschappen.  Die worden in dank aanvaard, maar sommigen zit reeds in de collectie of zijn niet geschikt om uit te lenen. Die komen dus ook in  de verkoopdozen terecht. Een derde deel bestaat uit afgevoerde boeken, maar die voor liefhebbers of verzamelaars misschien nog wel een emotionele waarde hebben. De verkoop start op woensdag 1 juli en duurt tot 31 augustus. De eerste twee weken worden de boeken verkocht voor 2 euro per stuk. Maar wie even kan wachten kan mooie koopjes doen: vanaf 15 juli zakt de prijs naar 1 euro, vanaf 3 augustus naar 0,50 euro en vanaf 17 augustus naar 0,20 euro. Aangekochte boeken kunnen cash, met Payconiq of met Bancontact betaald worden. De laatste dag van de zomerverkoop worden alle boeken verkocht aan 0,10 euro per stuk.

“Ook bij de boekenverkoop houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. Zo mogen er in de zaal waar de boekenverkoop plaats vindt, niet meer dan 6 bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Dit aantal zal bepaald worden volgens de geldende regels van het moment en kan dus gewijzigd worden. Maar dit mag de echte boekenliefhebber er niet van weerhouden om langs te komen,” aldus cultuurschepen Inge De Bie

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier