Nieuws uit de regio

03-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Max 400 bezoekers op de Voddemèt

Vanaf zondag 7 juni wordt de grootste Heistse attractie, de Voddemét’ terug georganiseerd, zij het in beperkte vorm. Van de 144 gebruikelijke kramen mogen er slechts 50 op de markt staan en wettelijke gezien mogen daar geen ‘rommel- of tweedehandskramen’ bij zijn. Het lokaal bestuur heeft de voorkeur gegeven aan de 37 standhouders met bloemen en planten  en de kramen met dieren en dierbenodigdheden. Die worden aangevuld met 13 kramen die op andere zondagen ook reeds op het aangeduide parcours stonden.

De markt wordt beperkt tot de Eugeen Woutersstraat, van aan de Binnenweg tot aan de Noordstraat. De straat is breed genoeg om langs 2 kanten kramen te plaatsen, maar toch zal de markt alleen een ingang hebben langs de Binnenweg. Iedereen moet dezelfde richting stappen richting uitgang aan  de Noordstraat. Het enige zijstraatje op het marktparcours, de Theofiel De Biestraat, wordt afgesloten om het circulatieplan en het aantal bezoekers goed te kunnen monitoren. Dat betekent dat er heel wat zal moeten gewandeld worden om bijvoorbeeld terug te keren naar de auto. “Een beetje stappen is nu eenmaal eigen aan het marktgebeuren”, aldus Wim Dom van de dienst Economie van de gemeente.  De organisatoren krijgen voor de gelegenheid trouwens de steun van enkele leden van Duikvereniging Calypso, die als vrijwilligers mee zullen helpen om alles in goede banen te leiden.  Dé grote uitdaging zal vooral zijn om het aantal bezoekers op de markt te beperken tot 400. Dat is een wettelijk opgelegde regel: de lengte van de markt gedeeld door 1,5. Ongetwijfeld zullen er nu ook wachtrijen zijn aan de ingang, zoals de op Pinkstermaandag ook in de Bergstraat het geval was. Daarom wordt ook aangeraden om alleen naar de markt te komen voor de noodzakelijke aankopen en er geen zondagse familie uitstap van te maken. Voor de rest gelden er ook de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals de verplichting van een mondmasker voor de marktkramers en de handhygiëne voor de bezoekers. Ook de politie zal weer ruim aanwezig zijn om toezicht te houden. Net zoals voor de maandagmarkt wordt er ook sterk aangeraden om, indien mogelijk, met de fiets te komen.

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Speciale promoties Check het hier