Nieuws uit de regio

15-05-2020 - Hallaar

Van schooljuffrouw naar wc-madam

15 mei was de vreemdste ‘eerste schooldag’ ooit. C-life ging een kijkje nemen in de basisschool te Hallaar waar directeur Michel Meuris eigenlijk nog vrij tevreden was. Alle personeelsleden, ook de kleuterjuffen,  werden opgetrommeld om toezicht te houden. Vrijdagvoormiddag waren de jongens van het 6de studiejaar  de eersten die na de lockdown ‘eindelijk’ terug naar school mochten, in de namiddag was het de beurt aan de meisjes.  Juf Julie van het 3de leerjaar maakt tijdelijk een carrièreswitch van lerares naar wc-madam.

“Wij hebben geluk dat we over grote klaslokalen beschikken en een ruime speelplaats”, begint directeur Michel Meuris het verhaal. ‘Om ouders en kinderen meer structuur te bieden, geven wij aan het 6de leerjaar meer dan de 2 verplichte dagen per week, maar zullen de kinderen ook op woensdag naar school komen.”  Hij denkt ook dat meer dan 95 % van de verwachtte leerlingen naar school zullen komen. Op de eerste schooldag waren de jongens van het 6de leerjaar alvast compleet (al had 1 jongeman zich op de eerste schooldag al verslapen).  De 11/12-jarigen waren alvast tevreden dat ze wee naar school konden en vonden ook de splitsing jongens – meisjes best oké. “Zo is er minder ‘drama’ in de klas” was hun mening. Meester Stijn vond dat zijn leerlingen blijkbaar toch een beetje onder de indruk waren, want het was nog nooit zo stil  geweest bij het begin van de les.

Tot nu toe waren er 7 à 8 kindjes in ‘de opvang. Die wordt vanaf maandag 18 mei georganiseerd in het gebouw van het OCMW, de buitenschoolse opvang naast de Hallaarse pastorij, op een goeie 100 meter van de school. In de school zelf is een duidelijk parcours afgetekend met op elk cruciaal punt toezicht: aan de schoolpoort, aan de fietsenstallingen, in de overdekte speelplaats. Kinderen worden in de eerste plaats naar de toiletten geleid waar juf Julie toeziet of de handen degelijk gewassen worden. Ook elke klas beschikt over een lavabo en er is een overvloed aan ontsmettingsgel aangekocht.  OP de speelplaats zal afwisselend gepauzeerd worden en dan nog elk groepje in zijn eigen ‘bubbel’. Alle leerkrachten dragen een faceshield, gefabriceerd door de St.Lambertusschool, een item waar ze de collega’s van boven op de berg bijzonder dankbaar voor zijn.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier