Nieuws uit de regio

14-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Een andere naam voor het Str...straatje

In de Heistse gemeenteraad had Willy Anthonis (N-VA) vragen over de verkeersveiligheid als voetweg nr 130 (in de Bergstraat naast voormalige bakkerij Monty) wordt verbreed. Hij vraagt zich echter ook af of de volksnaam van het pad naar de Boudewijnlaan niet kan gewijzigd worden van Strontstraatje naar een meer respectvolle naam.

“Reeds in 1954, toen ik naar het eerste studiejaar ging in de Onsea-school  in de Bergstraat, werd het pad ‘Strontstraatje’ genoemd”, weet het gemeenteraadslid. “Misschien is het nu toch de moment om ‘voetweg 130’, zoals hij bij het kadaster bekend staat, om te dopen tot een meer fatsoenlijke naam, zeker nu er in het straatje 3 winkeltjes zullen komen.”

Het pad tussen de Heistse winkelstraat en het atheneum wordt over een lengte van 96 m verbreedt tot 2 m. Dat gebeurt door een grondafstand van het project op huisnummer 27,  de voormalige bakkerij annex verbruikszaal. Tegen de Bergstraat komt een nieuw handelspand van ongeveer 800 m² met daarop 5 appartementen. Verderop in het straatje komen nog 3 winkelpanden, ongeveer op 100 m van de Bergstraat, die met de auto bereikbaar zijn vanuit de Eglantierstraat.

Willy Anthonis maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de vele fietsers die deze trage weg zullen gebruiken om naar het atheneum te komen en zo het drukke ‘gouden kruispunt’ vermijden. “Vanuit de Bergstraat komen ze waarschijnlijk met grote snelheid bergaf in de Eglantierstraat.  Daar moet zeker aandacht voor zijn bij de heraanleg van het straatje”.

Willy vindt echter ook dat de gebruikelijke naam van het Strontstraatje niet erg passend is.  Zelf heeft hij al enkele suggesties gekregen als ‘Keutelpad’, ‘Doorgang’ of ‘Binnendoor’ (naar analogie met Binnenweg, aan de overkant van de Bergstraat). Wie een ander idee heeft om een van de oudste straatjes van Heist te benoemen mag een mailtje sturen naar willy.anthonis@n-va.be

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier