Nieuws uit de regio

02-04-2020 - Heist-op-den-Berg

Boeken gaan 72 u in quarantaine

Vanaf 1 april is de Heistse bibliotheek overgeschakeld op het online reserveren van uitleenmateriaal. Een leuke surplus voor iedereen die de komende weken moet thuisblijven en daarbij wat extra lees- en kijkvoer kan gebruiken. Via de website of telefonisch kan je boeken, cd’s en dvd’s ontlenen  die worden verzameld om af te halen. Wanneer je pakketje klaar is word je verwittigd en mag je, mits in achtneming van de veiligheidsvoorschriften, tussen 13 en 17 uur het bestelde komen afhalen.

Na de lancering op Facebook van de nieuwe service waren de eerste dag al 30 bestellingen binnen. Blijkbaar beantwoordt dit aan een belangrijke behoefte nu de mensen moeten thuis ‘in hun kot’ blijven. Volgens Diane Schellens van de bib is de vraag zeer gevarieerd: van romans tot dvd’s en strips en boeken die voor de school moeten gelezen worden.  

Per bibliotheekkaart mag je maximaal tien materialen (boeken, dvd’s, cd’s, ...) bestellen. Je doet dat bij voorkeur via de reservatiemodule in mijnbibliotheek. Als dat niet mogelijk is, kan je ook telefonisch je keuzelijstje doorgeven op het nummer 015 24 57 44. Je ontvangt een bevestigingsmail of een telefoontje met de melding wanneer je de materialen kan komen afhalen. De bib vraagt om zoveel mogelijk bestellingen te groeperen zodat je een tijdje verder kan en niet telkens een verplaatsing naar de bib moet doen. Je mag tijdelijk 25 materialen op je kaart hebben staan. In het afhaalpunt in de inkomhal kan je enkel terecht voor het afhalen van reservaties en voor het terugbrengen van bibliotheekmaterialen. Andere zaken zijn tijdelijk niet mogelijk.

Teruggebrachte boeken gaan voor 72 uur in quarantaine. Daarvoor worden de oude stembussen van de verkiezingen gebruikt om ze na 3 dagen eventueel weer te kunnen ontlenen. De uitleentermijn voor de bibliotheekmaterialen die tussen 13 maart en 19 april 2020 moesten binnengebracht worden, is automatisch verlengd tot een termijn van 8 weken. Je hoeft je dus niet te haasten.

 

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier