Nieuws uit de regio

11-03-2020 - Hallaar

"We zijn er mee bezig"

In december 2014 trok een grote betoging met Molenzonen-sympathysanten door het centrum van Heist, richting gemeentehuis; om steun te vragen voor de redding van hun terrein. Meer dan 5 jaar later leeft de Hallaarse voetbalploeg nog steeds in onzekerheid. Op de Heistse gemeenteraad vroeg Sven Lambrechts (SP.a en lid van de meerderheidsfracties) hoe het staat met het dossier en de plannen van OCMW Lier, eigenaar van de gronden die mogelijk wil verkopen.

 Ale vele jaren leeft de club in onzekerheid omtrent haar voortbestaan. De infrastructuur van de club, met ongeveer 400 leden, is dringend aan renovatie toe. Enkele weken geleden hebben ze bijvoorbeeld flinke stormschade opgelopen. De club weet niet over ze over enkele jaren nog op dezelfde site zitten en vraagt zich dus af of ze de noodzakelijke investeringen en herstellingen kunnen doen

“In maart 2017 kregen we de bevestiging dat het voortbestaan van onze club de eerste prioriteit van de gemeente is,” aldus een ongeruste Sven Lambrechts, zelf actief in het bestuur van de Hallaarse club. “In eerste instantie moesten we onze terreinen verlaten in 2021, Uiteindelijk hebben we een verlenging gekregen tot 2026.  Enkele weken geleden hebben we een vraag gericht naar het schepencollege naar de stand van zaken. Tot op heden hebben we geen antwoord gekregen”. De vraag van Molenzonen gaat over een mogelijke grondruil door het OCMW van Lier.  Een andere concrete vraag was de stand van zaken omtrent het Ruimtelijke Uitvoerings Plan voor de omgeving. De achterliggende landbouwgronden zouden mogelijks kunnen ingekleurd worden als recreatie zodat de club in die richting zou kunnen uitbreiden/verhuizen.  

Op 26 maart e.k. heeft schepen Patrick Feyaerts nog eens overleg met het OCMW van Lier, de eigenaar van de gronden. “Probleem is dat zij nogal eens van gedacht veranderen”, aldus de schepen van sport. “Bovendien gaan snelheid van handelen en politiek niet altijd samen. Een communicatie over de tussenfase schept soms niet te realiseren verwachtingen en is daarom mogelijk ontgoochelend voor alle partijen.” Feyaerts geeft toe dat het M.O.S. (Masterplan Outdoor Sporten) een beetje is stilgevallen, maar benadrukt dat de precaire situatie van de voetbalploeg in de Spekstraat nog steeds prioritair is voor het beleid. Ook N-VA en CD&V zeggen dat ze de ongerustheid begrijpen en mee willen werken aan een oplossing.

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier