Nieuws uit de regio

18-02-2020 - Heist-op-den-Berg

Een echte Eddy Merckx voor 500 euro

In het fietsatelier van de Kgringwinkel aan de Noordstraat werd zopas de 12.500ste fiets rijklaar gemaakt. Sedert de opstart en samenwerking met het Heistse OCMW worden in het atelier 6 tot 8 mensen begeleid die leren zelfstandig een tweedehandsfiets rijklaar te maken. Het jubileumexemplaar wordt per opbod verkocht. Werkbegeleider Jan Vanderwegen hoopt dat een nostalgie-liefhebber 500 euro over heeft voor de vintage Eddy Meckx fiets met stalen kader, afgemonteerd met Dura Ace 8 Speed.

Sedert 2004 probeert men in het fietsatelier niet alleen afgedankte fietsen van de schroothoop te redden. Men probeert vooral leefloners of mensen die moeilijk aan de bak komen op de reguliere arbeidsmarkt, een werkattitude bij te brengen, naar de Europese normen. “Het zijn vooral buitenlanders die hier passeren”, vertelt begeleider Jan Vanderwegen, zelf van opleiding automekanieker en 10 jaar aan de slag geweest in de pechverhelping. “We willen deze mensen activeren met een tijdelijk werkervaringscontract. We leren hen, naast de technische fietsopleiding, ook om bijvoorbeeld op tijd te komen werken van 9 tot 5 en te verwittigen als ze niet kunnen komen door ziekte bijvoorbeeld. De meesten hebben al wel een notie van de Nederlandse taal en volgen, naast hun werk in het fietsatelier, nog een verdere cursus Nederlands. Beginnende en meer ervaren medewerkers werken samen en kunnen dan ook van elkaars ervaring leren.  Deze opleiding en tewerkstelling bieden een opstap naar een verdere plaats op de arbeidsmarkt.”

De Kringwinkel wil kwaliteitsvolle fietsen af leveren die volledig wettelijk in orde zijn. Daarvoor worden regelmatig nieuwe onderdelen aangekocht als kettingen en banden. “Elektrisch aangedreven fietsen, scootmobielen en steps vormen een apart verhaal”, zegt Jan: ‘Het zwakke punt bij elektrische aangestuurde rijwielen is meestal de batterij. Die zijn vaak stuk en nieuwe zijn duur in de aankoop. Enkel voor een rijwiel dat nog in prima conditie verkeert, koop ik een nieuwe batterij. Bovendien beschikken we over een toestel om batterijen te testen en kunnen we garantie geven op de batterij. Indien een rijwiel in te slechte staat verkeert, kan het eventueel nog gebruikt worden voor de onderdelen.”

Nummer 12.500, de Eddy Merckx fiets, staat niet in de winkel van Heist of Putte, waar de fietsen normaal te koop worden aangeboden. Je kan hem vanaf donderdag 20 februari bewonderen in de etalage van De Kringwinkel in Veerle-Laakdal aan de Oude Geelsebaan 96. Bieden kan op www.uwkringding.be

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier