Nieuws uit de regio

22-01-2020 - Heist-op-den-Berg

vzw Boomalarm plant bomen

In het Averegtenbos in Hallaar verdwenen 700 bomen, in het Bergbos in Heist-centrum lijkt het of de helft gerooid is en in Hof Ter Laken te Booischot moet ook 1 op de 20 bomen er aan geloven. Gelukkig zijn er organisaties als vzw Boomalarm die probeert om het aantal bomen te vermeerderen en op de terreinen van de meisjes Chiro in de Kerkhofstraat lindes , haagbeuken en esdoorn heeft aangeplant.

Vzw Boomalarm, opgericht in mei 2019,  is een initiatief van Jan Gommers uit de Hollestraat in Hallaar met een simpele missie: meer bomen en meer natuur in Heist. “Na een succesvolle quiz en wandelzoektocht in september, zochten we naar een project om de opbrengst te besteden en ons eerste jaar nog af te sluiten met een aanplanting”, aldus Jan Gommers. “Eind vorig jaar plantte de vzw 5 streekeigen jonge bomen, met toch al enkele jaarringen op de terreinen van de meisjes Chiro in Heist-centrum. De jongste Chiromeisjes zullen dus mee opgroeien met onze bomen. Zo kunnen ze later genieten van de koele schaduw di zo welkom is in onze warme zomers”.

Tijdens een eerste inspectie afgelopen zondag, kregen de bomen een label van "Duurzame Heistenaars". Kitty Van Parys van Duurzame Heistenaars: "De bende van Boomalarm viel ons een poosje geleden op. Voor ons netwerk van Duurzame Heistenaars willen we graag alle Heistse initiatieven verenigen die elk op hun manier van Heist-op-den-Berg een milieuvriendelijke, ecologische en gezonde gemeente willen maken. Voor deze verenigingen, bedrijven en mensen is extra aandacht welkom. Je vindt hen makkelijk terug op de website www.duurzameheistenaars.be "

Ook de Heistse schepen van milieu Sarah Wouters is het initiatief genegen: "Van deze inzet word ik als Heistenaar echt blij. We hebben hier in Heist echt geen overschot van bos of bomen, integendeel. Iedereen die een boom plant en de natuur toelaat in de tuin, zorgt mee voor het voortbestaan van de biodiversiteit in onze streek. En voor de gezondheid van ons allemaal! Hoog tijd dus voor actie!"

Op 29 februari plant Boomalarm aan een nieuwe haagkant in de Hollestraat tussen de Onvredestraat en het paadje naar de Broekstraat. Helpende handen zijn die dag zeker welkom! Info: www.boomalarm.be

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier