Nieuws uit de regio

08-01-2020 - Heist-op-den-Berg

Bijna zwemmen in De Lo

In tegenstelling tot vele andere projecten in de openbare sector is de bouw van het zwemcomplex De Lo voor op schema. In de fitnesszaal moeten nog de toestellen geplaatst worden, de elektronica en televisietoestellen moeten nog aangesloten worden en de frigo’s in de cafetaria gevuld, maar voor de rest in het nieuwe Heistse sportcomplex bijna klaar voor het officiële openingsweekend van 14/15 maart.

Het schepencollege kreeg als opdrachtgever al een eerste rondleiding in het complex waar zo’n 220.000 bezoekers per jaar worden verwacht en dat gedurende 362 dagen per jaar. Als nieuwste vestiging van Sportoase is dit ook het meest vooruitstrevende technieken en toepassingen. Dat hoeft niet altijd high-tech te zijn: onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat technologische snufjes voor de lockers, zoals vingerafdruk of elektronische codes niet efficiënt zijn in een vochtige zwembadomgeving.  Een sleuteltje met een waarborgmuntje is nog steeds de beste oplossing gebleken. Anderzijds wordt door warmterecuperatie uit de vochtige warme zwembadlucht door een performante warmtewisselaar het elektriciteits- en gasverbruik verminderd tot 41 %. Nergens in de wereld zijn de waternormen strenger dan in Vlaanderen. De kwaliteit wordt permanent elektronisch gemonitord, maar daarnaast wordt het water 3 keer per dag manueel getest. Momenteel is het water van het instructiebad nog een beetje groen, maar dat komt door de kleurstoffen die nodig waren om de verschillende testen uit te voeren.

Op vlak van sportbeleving worden de modernste trends toegepast zoals de ‘indoor-clycling’ ruimte in een ‘black box’ met licht- en muziekeffecten, die van de spinning een totaalbeleving maken. Het welness-gedeelte (zwemkledij!) met bio-sauna, Finse sauna, stoombad en whirlpool kan samen met het zwembad gebruikt worden door één tarief. Wie alleen baantjes wil trekken kan dat aan reductietarief.

Met het geheel wil Sportoase meer zijn dan enkel een aanbod van sportfaciliteiten. “Door samenvoeging van verschillende elementen als zwemmen, sauna, fitness, de brede openingsuren, de laagdrempelige benadering en het aanbod van begeleiding willen wij ieders sportieve en recreatieve verwachtingen waarmaken”, aldus algemeen directeur Michaël Schouwaerts van Sportoase. “wij werken met instructeurs en begeleiders van vlees en bloed, niet met voorgeprogrammeerde instructiefilmpjes”. Ook de toegang gebeurt zonder identiteitscontrole, in tegenstelling tot sommige zwembaden de voorbije zomer. “Wij trachten de drempel zo laag mogelijk te houden”, aldus Schouwaerts. “Wij hebben ook een hele kleine ‘zwarte lijst’ voor onze verschillende Vlaamse centra. Maar of nu komt als gezin, actieve seniort, tieners op zoek naar een sportieve kick en sociaal contact: dat is waar Sportoase voor staat.”

Enkele cijfers:
Er zijn 34 kleedkamers (20 individuele, 6 gezinskamers, 6 voor groepen en 2 voor personen met een handicap)
272 lockers
Sportbad: 25 x 17 m  - 1.034.000 l water – 8 oefenbanen – max 3.72 m diep
Instructiebad: 15 x 9 m – 332.000 l – beweegbare bodem 0 – 1,50 m
Peuterbad: 100 m²   Spraypark: 65 m²
3 glijbanen naast elkaar en een lange glijbaan met preteffecten

Op zaterdag 14 maart staat het volledige De Lo-team tussen 10 en 18 u  klaar om het publiek rond te leiden en zijn er tal van animaties. Vanaf zondag 15 maart kan er actief gesport worden, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 u, op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 18 u.

 

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier