Nieuws uit de regio

05-01-2020 - Heist-op-den-Berg

“Geen extremisme in Heist”

Veel volk op het nieuwjaarsvuurwerk van de gemeente Heist op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg. Omwille van de diervriendelijkheid was het een ‘geluidsarm’ vuurwerk maar voor de gelegenheid wel met veel ‘vuur’ en, naast de traditionele vuurpijlen, voor het eerstook indrukwekkende laserstralen. In zijn nieuwjaarsbrief had burgemeester Vleugels het over het extremisme in ons land en in de wereld.

Nasty and the Flipstones zorgden voor de muzikale animatie, een beetje heavy-er dan de Heistsenaren gewoon zijn, maar daarom niet minder ambiancevol. De gratis drank werd geserveerd door de medewerkers van de Oxfam Wereldwinkel en de Vriendenkring van het gemeentepersoneel. Voor het eerst werd alles opgediend in herbruikbare bekers, waarbij de wijnglazen tegen het einde van het evenement uitgeput geraakten. In zijn nieuwjaarstoespraak beschreef burgemeester Vleugels het voorbije jaar vooral over het extremisme in de wereld, van de Brexit tot de temperaturen in Vlaanderen. “Ook in Heist hadden we met extreme omstandigheden te maken tijdens de samenstelling van het schepencollege. Wij bewezen echter dat voor een schijnbaar onoplosbaar probleem toch een oplossing kan gevonden worden”.  Hij bedankte uitdrukkelijk de gemeenteraadsleden die niet hebben staan roepen op de sociale media en er voor zorgden dat we geen kibbelend gemeentebestuur hebben.  “Maakt u geen zorgen”, sprak Vleugels, ‘het gaat met deze gemeente meer dan goed.”. 2020 zal voor Heist in het teken staan van een hele boel nieuwe realisaties: het nieuwe zwembad De Lo aan de Lostraat, een nieuwe school op Pijpelheide en het nieuwe gebouw voor de teken- en muziekacademie aan de Oude Godstraat.

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier