Nieuws uit de regio

05-01-2020 - Heist-op-den-Berg

“Geen extremisme in Heist”

Veel volk op het nieuwjaarsvuurwerk van de gemeente Heist op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg. Omwille van de diervriendelijkheid was het een ‘geluidsarm’ vuurwerk maar voor de gelegenheid wel met veel ‘vuur’ en, naast de traditionele vuurpijlen, voor het eerstook indrukwekkende laserstralen. In zijn nieuwjaarsbrief had burgemeester Vleugels het over het extremisme in ons land en in de wereld.

Nasty and the Flipstones zorgden voor de muzikale animatie, een beetje heavy-er dan de Heistsenaren gewoon zijn, maar daarom niet minder ambiancevol. De gratis drank werd geserveerd door de medewerkers van de Oxfam Wereldwinkel en de Vriendenkring van het gemeentepersoneel. Voor het eerst werd alles opgediend in herbruikbare bekers, waarbij de wijnglazen tegen het einde van het evenement uitgeput geraakten. In zijn nieuwjaarstoespraak beschreef burgemeester Vleugels het voorbije jaar vooral over het extremisme in de wereld, van de Brexit tot de temperaturen in Vlaanderen. “Ook in Heist hadden we met extreme omstandigheden te maken tijdens de samenstelling van het schepencollege. Wij bewezen echter dat voor een schijnbaar onoplosbaar probleem toch een oplossing kan gevonden worden”.  Hij bedankte uitdrukkelijk de gemeenteraadsleden die niet hebben staan roepen op de sociale media en er voor zorgden dat we geen kibbelend gemeentebestuur hebben.  “Maakt u geen zorgen”, sprak Vleugels, ‘het gaat met deze gemeente meer dan goed.”. 2020 zal voor Heist in het teken staan van een hele boel nieuwe realisaties: het nieuwe zwembad De Lo aan de Lostraat, een nieuwe school op Pijpelheide en het nieuwe gebouw voor de teken- en muziekacademie aan de Oude Godstraat.

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier