Nieuws uit de regio

27-12-2019 - Beerzel

De pastoor en zijn Duvel

Een maand nadat hij een zware val maakte, is Aloïs Van Lommel op 2de Kerstdag overleden in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Van Lommel, die eigenlijk een pater was uit dezelfde orde als Damiaan De Veuster, was dorpspastoor van Schriek en van Beerzel. Hij wordt vooral geprezen om zijn zachte aard en was bekend om zijn dagelijkse nuttiging van zijn glas Duvel.

Na zijn priesteropleiding was hij even leraar aan het Damiaancollege te Aarschot maar vertrok als snel als jonge missionaris naar Hawaï waar hij naast parochiepriester ook directeur van een college was. Terug in België was hij onderpastoor in Heist voor hij in 1976 in Beerzel werd aangesteld. Van Lommel was een van de eerste priesters in de regio die gewoon in kostuum liep in plaats van de soutane. Onder het motto ‘mensen samen brengen’ hechte hij in Beerzel veel belang aan de accommodatie, begon met wijkmissen en organiseerde ook opnieuw de processie die nog steeds jaarlijks door Beerzel trekt. Sedert 1993 was hij ook voorganger in de St.Jan Baptistkerk in Schriek waar hij onder meer de jaarlijkse tractorwijding van de Landelijke Gilde voor zijn rekening nam.

E.H. Van Lommel wordt op zaterdag 4 januari om 10 u begraven in de St. Remigiuskerk te Beerzel

 

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier