Nieuws uit de regio

27-12-2019 - Beerzel

De pastoor en zijn Duvel

Een maand nadat hij een zware val maakte, is Aloïs Van Lommel op 2de Kerstdag overleden in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. Van Lommel, die eigenlijk een pater was uit dezelfde orde als Damiaan De Veuster, was dorpspastoor van Schriek en van Beerzel. Hij wordt vooral geprezen om zijn zachte aard en was bekend om zijn dagelijkse nuttiging van zijn glas Duvel.

Na zijn priesteropleiding was hij even leraar aan het Damiaancollege te Aarschot maar vertrok als snel als jonge missionaris naar Hawaï waar hij naast parochiepriester ook directeur van een college was. Terug in België was hij onderpastoor in Heist voor hij in 1976 in Beerzel werd aangesteld. Van Lommel was een van de eerste priesters in de regio die gewoon in kostuum liep in plaats van de soutane. Onder het motto ‘mensen samen brengen’ hechte hij in Beerzel veel belang aan de accommodatie, begon met wijkmissen en organiseerde ook opnieuw de processie die nog steeds jaarlijks door Beerzel trekt. Sedert 1993 was hij ook voorganger in de St.Jan Baptistkerk in Schriek waar hij onder meer de jaarlijkse tractorwijding van de Landelijke Gilde voor zijn rekening nam.

E.H. Van Lommel wordt op zaterdag 4 januari om 10 u begraven in de St. Remigiuskerk te Beerzel

 

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier