Nieuws uit de regio

23-12-2019 - Hallaar

'Bal in de Straat' op après-ski party

Iedereen die ooit bij een jeugdbeweging was, kent de volksdans ‘Bal in de straat’. Het dj-duo Godzijdrank (Bart Smolders en Nick De Groof) heeft van de populaire volksdans een après-ski versie gemaakt. De Chiro van Hallaar heeft de uitdaging aangegaan om het record aantal deelnemers ‘Bal in de Straat – volksdans’ te verbeteren dat nu op naam staat van Chiro Gierle. Dat zal gebeuren met een écht bal in de straat tijdens de après-ski party op het gouden kruispunt aan Moose winterbar om 28 december om 20.30 u.

Enige tijd geleden werd op een trouwfeest waar Bart en Nick aanwezig waren, nog eens Bal in de Straat gedraaid. Voor Bart was het een aangename herinnering aan zijn jeugd, terwijl Nick een beetje uit de lucht gevallen kwam, want die had nooit in een jeugdbeweging gezeten. Toch leek het ritme aan te slaan en beiden besloten er een après-ski versie van te maken met medewerking van zanger Ronny Lee, wereldberoemd in Heist en omstreken. Godzijdrank zocht toenadering tot de Chiro van Hallaar en die sprongen direct mee op de kar.

“Bal in de Straat is een jaarlijkse traditie tijdens ons volksdansmoment op kamp en op onze zomerse barbecue”, vertelt Jolien Van den Bruel van de plaatselijke Chiro. “Al onze leden worden er mee groot. Ook bij de andere jeugdbewegingen uit de streek. De dans is heel toegankelijk en makkelijk aan te leren”.  De populaire openlucht après ski party op het gouden kruispunt tussen de Heistse cafés leek de ideale plaats om een recordpoging te proberen.  “Onze nieuwe versie van het nummer heft een après ski insteek en is dus ideaal voor de recordpoging tijdens dit openlcuhtfeestje dat zich letterlijk en figuurlijk in de straat afspeelt”, aldus Bart.

Vijf jaar geleden zette Chiro Gierle de maatstaf met 221 deelnemers. Vorig jaar deden ze een nieuwe poging die mislukte, maar voor volgend jaar plannen ze al een nieuwe poging.  Daarom wil Chiro Hallaar stevig inzetten om een mooi record te behalen. De Chiromeisjes hebben tutorial gemaakt voor wie het dansje nog wil aanleren of terug wil opfrissen. Ze hopen dat iedereen, jong en oud, die ooit Bal in de Straat danste, zal komen meedoen.
Het liedje: https://youtu.be/Y2nYeNRWwKA
Tutorial dans: https://youtu.be/LaiIK53EBm8
Wie mee wil werken aan deze recordpoging mag zich op 28 december vanaf 19 u aanmelden op het terras van de Moose Winterbar, waar de nodige instructies worden gegeven.

 

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier