Nieuws uit de regio

13-11-2019 - Itegem

Zet eens ‘fazant uit de Netevallei’ op ’t menu

Op zondag 17 november organiseert de Landelijke Rijverenging Itegem haar jaarlijkse Sint Hubertusviering aan haar clublokaal in Itegem. Ieder huisdier, van goudvis tot volbloedpaard krijgt de zegen van de pastoor en daarna wordt het geschoten wild per opbod verkocht voor het goede doel.

Het clublokaal van de LRV ligt aan de Hooiweg 1S, op het einde van de Kerkstraat. De traditionele Dierenwijding start omstreeks 11 u. Daar is iedereen welkom is met zijn/haar lievelingsdier(en) ! Zowel de kleine huisdieren (honden, katten, konijnen,…) als de grotere dieren (paarden, ezels, pony’s) worden gezegend voor het behoud van een goede gezondheid. De plechtigheid wordt opgeluisterd door de jachthoorns van de groep Waldo.

Na de wijding wordt een wildverkoop georganiseerd ten voordele van een goed doel. De jagers doen elk jaar hun best om het fijnste wild voor u te verzamelen. Liefhebbers van een fazantenboutje of een stoofpotje van haas kunnen hier ongetwijfeld een koopje doen.

Voor de kleinsten worden er tussen 12 en 13 u ponyritjes voorzien en bij het inleveren van de ingekleurde tekening op de achterkant van de flyers, krijgen ze een leuke prijs

De inkom is gratis en naar goede gewoonte is er in de gezellige kantine van de LRV  een hapje te verkrijgen. Op het menu: frikadellen met krieken, boterham met spek en een uitgebreide drankenkaart met de onvermijdelijke jenevertjes of andere hartverwarmende dranken, dat alles tegen democratische prijzen gedurende het hele evenement.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier