Nieuws uit de regio

07-11-2019 - Itegem

Een kleine Heistse Greta Thunberg

29 Kempense gemeenten verkozen elk een kinderklimaatambassadeur, jongeren die samen denken rond het klimaat. Voor Heist is dat de Itegemse Nore Van Hool  (10 jaar), een jonge duivel-doet -al die naast al haar andere activiteiten, zich ook wil inzetten voor een beter klimaat in haar gemeente.

Kempen2030 heeft als doel om van de Kempen een klimaatvriendelijke regio te maken. Op 11 oktober ondertekende 29 burgemeesters een convenant waarin zij beloofden een bijdrage te leveren voor een beter klimaat. Door de verkiezing van kinderklimaatambassadeurs wordt ook de toekomstige bevolking er bij betrokken. Nore Van Hool  gaf vorig jaar in de klas al een spreekbeurt over het milieu en probeert ook haar klasgenootjes ervan te overtuigen om meer zorg te dragen voor onze omgeving. “Maar dat lukt niet altijd even goed”, vertelt de klimaatambassadrice . “Zelf gooi ik geen papiertjes op de grond, ga altijd met de fiets naar school en heb zelfs zo’n knijper waarmee ik af en toe mee help aan opruimingsacties. Ik probeer ook minstens éénmaal per week vegetarisch te eten”.  Naast haar inzet voor het milieu gaat Nore ook nog naar de academie voor ‘woord’ en ‘piano’, turnt ze bij de Arduas en gaat ze naar de Chiro.

Op dinsdag 12 november wordt Nore voorgesteld aan de gemeenteraad als de Heistse kinderklimaatambassadeur. Voor de burgemeester heeft ze een stoel mooi versierd met slogans voor een betere leefomgeving. In haar eigen gemeente wil ze vooral meer groen en fatsoenlijke fietspaden. “Vele stenen liggen schots en scheef, vooral in het donker is dat gevaarlijk,” heeft Nore ondervonden. “In het kleine straatje tussen de 2 afdelingen van de lagere school in Itegem komen nog veel te veel auto’s. Alleen mensen die daar wonen, zouden daar mogen passeren. Voor kinderen die van de andere kant van ’t dorp komen, is het centrum veel te gevaarlijk”, aldus de jonge Itegemse die later, als ze groot is, zeker iets wil doen rond het milieu, “maar liefst niet in de politiek”.

Op www.kempen2030.be kan je een getuigenis van Nore zien.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier