Nieuws uit de regio

16-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist loopt warm door de vakschool

Geen wandeling of jogging door het Bergbos dit jaar voor de 3de editie van ‘Heist Loopt Warm’ op donderdag 12 december. Wel een passage dwars door de Sint Lambertusschool boven op de Heistse berg. Bedrijven kunnen nu al groepsinschrijvingen doen, voor particulieren is dat vanaf 4 november. De dag zelf worden geen inschrijvingen meer gedaan.

Het parcours van 2600 m vertrekt op het gouden kruispunt tussen de horecazaken onderaan de Heistse berg; door de Bergstraat met een paar zijstraten en langs de Noordstraat, de Postweg, de Neerweg en de Binnenweg naar de Heistse berg. Volgens Gert Vercammen zal de passage door de Sint Lambertusschool memorabel worden: “Ik ben zelf al heel curieus! We wandelen en lopen via de Voogdijstraat omhoog de school binnen, dan naar de speelplaats en zo verder om dan op het Kerkplein te komen. De school zet de poorten open en zal de klassen/speelplaats super gezellig maken”. Heist Loopt Warm heeft deze keer 3 goede doelen uit Heist zelf gekozen:

  • Casa di Colore, een project van ouders met kinderen met een meervoudige beperking die het beu zijn zo lang op de wachtlijsten te staan en zelf het heft in eigen handen nemen om een voorziening uit de grond te stampen.
  • Vzw Must, een vereniging die probeert geld in te zamelen voor de strijd tegen mucoviscidose met de focus op kinderen met deze ziekte in Heist-op-den-Berg en omgeving
  • Het Nachtcentrum Nethedal, een dag- en nachtverblijf voor 12 personen op wandelafstand van het Heistse station.

Nieuw dit jaar is ‘Het Warmte Huis van Heist’: Bewoners langsheen het parcours worden gevraagd de huizen en tuinen extra te verlichten en zo mee bij te dragen tot een super gezellige sfeer. De 3 leukste huizen verdienen een extra attentie en cadeautje.

Verder is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het aankleden van het parcours. Ze hopen ook op bedrijven die de wandel-/looptocht willen sponsoren door een deel van het parcours te huren aan 2 euro per meter, met een minimum van 50 meter. Dat deel van de straat kunnen ze naar eigen inzicht inrichten, wat het plezant maakt voor de deelnemers en minder werk voor de organisatoren is. Info via inschrijvingen@heistlooptenzingt.be.  Zoals vorige jaren zal Radio Christina ook weer live verslag uitbrengen. 

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier