Nieuws uit de regio

30-09-2019 - Hulshout

Lopen voor mijnheer pastoor

In de jaren ’80 had Hulshout met parochieherder Jos Van Reusel een sportieve pastoor. In 1989 organiseerde hij de eerste ‘Neteloop’, een jogging ter vervanging van de ter ziele gegane parochiefeesten. Op zondag 6 oktober is er de 31ste editie van de deze laatste stratenloop van het seizoen in de regio.

Zelf lopen doet de pastoor niet meer, maar alle parochiale verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om van de Neteloop een topevenement te maken op de joggingkalender. Het organisatiecomité heeft het geluk dat de uitgestrekte Herenbossen vrij dicht bij het centrum van Hulshout liggen. Daarom kan men vanuit de Grote Baan een parcours uitstippelen om via de Bertelsbroekstraat het natuurgebied te bereiken en via de Strepestraat terug naar het Mattheus Parochiecentrum te komen waar start- en aankomst en alle formaliteiten doorgaan. Op de Netedijken wordt zelf niet meer gelopen omdat het niet altijd even veilig is.  Het parochiecomité nodigt niet alleen fervente lopers uit aan de start, maar doet ook haar best om zoveel mogelijk dorpsgenoten de loopschoenen te laten aantrekken. Verschillende verenigingen en bedrijven uit het industriepark doen in groep mee aan dit sportieve evenement. Veel is er echter niet te verdienen maar iedere loper wordt toch beloond met een gepaste attentie. De opbrfengst gaat nog altijd integraal naar het parochiecentrum  en werd in het verleden o.m. gebruikt voor de installatie van een professionele keuken en de renovatie van de toileten

De Neteloop start op 13.30 u met de kinderlopen van 100 m (3-5 j), 200 m (6-7 j en 8-9j) en 500 m (10-11 j). Om 14.30 u start ook de G-loop voor atleten met een mentale beperking. Om hen extra aan te moedigen wordt daarvoor geen inschrijvingsgeld gevraagd. Om 15.15 u start het grote werk voor 1 – 2 – 3 of 4 ronden van 3,5 km. Alle info op www.neteloop.be

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Speciale promoties Check het hier