Nieuws uit de regio

30-09-2019 - Hulshout

Lopen voor mijnheer pastoor

In de jaren ’80 had Hulshout met parochieherder Jos Van Reusel een sportieve pastoor. In 1989 organiseerde hij de eerste ‘Neteloop’, een jogging ter vervanging van de ter ziele gegane parochiefeesten. Op zondag 6 oktober is er de 31ste editie van de deze laatste stratenloop van het seizoen in de regio.

Zelf lopen doet de pastoor niet meer, maar alle parochiale verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om van de Neteloop een topevenement te maken op de joggingkalender. Het organisatiecomité heeft het geluk dat de uitgestrekte Herenbossen vrij dicht bij het centrum van Hulshout liggen. Daarom kan men vanuit de Grote Baan een parcours uitstippelen om via de Bertelsbroekstraat het natuurgebied te bereiken en via de Strepestraat terug naar het Mattheus Parochiecentrum te komen waar start- en aankomst en alle formaliteiten doorgaan. Op de Netedijken wordt zelf niet meer gelopen omdat het niet altijd even veilig is.  Het parochiecomité nodigt niet alleen fervente lopers uit aan de start, maar doet ook haar best om zoveel mogelijk dorpsgenoten de loopschoenen te laten aantrekken. Verschillende verenigingen en bedrijven uit het industriepark doen in groep mee aan dit sportieve evenement. Veel is er echter niet te verdienen maar iedere loper wordt toch beloond met een gepaste attentie. De opbrfengst gaat nog altijd integraal naar het parochiecentrum  en werd in het verleden o.m. gebruikt voor de installatie van een professionele keuken en de renovatie van de toileten

De Neteloop start op 13.30 u met de kinderlopen van 100 m (3-5 j), 200 m (6-7 j en 8-9j) en 500 m (10-11 j). Om 14.30 u start ook de G-loop voor atleten met een mentale beperking. Om hen extra aan te moedigen wordt daarvoor geen inschrijvingsgeld gevraagd. Om 15.15 u start het grote werk voor 1 – 2 – 3 of 4 ronden van 3,5 km. Alle info op www.neteloop.be

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier