Nieuws uit de regio

08-09-2019 - Wiekevorst

Afscheid van een ‘fanfare- en toneelmoeder’

In Wiekevorst overleed op 6 september  Gaby Mols op 74-jarige leeftijd als erevoorzitter van de Fanfare St. Jansvrienden. In 2015 won zij samen met haar broer Don de cultuurprijs ‘Grote verdienste’ van de gemeente Heist-op-den-Berg als verpersoonlijking van dé vrijwilligers die er voor zorgen dat socio-culturele verenigingen blijven bestaan.  

Vanaf haar 14 jaar was Gaby Mols al actief in de operettekring van de St. Jansvrienden in Wiekevorst waar abrupt een einde aan kwam toen de fanfarezaal in 1976 afbrandde. Onder haar impuls werd er vanaf 1983 terug gestart met toneelopvoeringen die tot heden jaarlijks meer dan 1500 bezoekers mogen verwelkomen. Gaby nam vanaf 2000 het algemeen voorzitterschap van de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden over van haar broer Don. Daar was haar grote verwezenlijking  de bouw van een modern fanfarelokaal in de Dalstraat naast sporthal De Wimpel, nadat in 2005 het huurcontract van de toenmalige zaal werd opgezegd. . Zij nam de toenmalige bestuursploeg en een heleboel sympathisanten op sleep om zaal Sint Jan te bouwen, een eigentijdse (feest)zaal met industriële keuken.

“Iedereen die Gaby kende, weet dat zij een zeer warm en toegewijd persoon was, die altijd klaar stond om te helpen waar mogelijk,” aldus huidig voorzitter Luc Van de Sande. "Zij was de lijm die alle bouwstenen aan elkaar hield, wat leidde tot de bloeiende vereniging die de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden nu is. Tot 2 maanden geleden bleef Gaby in de achtergrond actief in onze vereniging. Wij blijven Gaby herinneren als de eeuwige optimiste die de gouden gave had om mensen samen te brengen. Wij zullen er alles aan doen om haar levenswerk ‘de fanfare’ in stand te houden en verder uit te bouwen”.

De uitvaartliturgie gaat door in de parochiekerk van St.-Jan-Bapist te Wiekevorst op zaterdag 14 september 2019 om 10 uur.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier