Nieuws uit de regio

08-09-2019 - Wiekevorst

Afscheid van een ‘fanfare- en toneelmoeder’

In Wiekevorst overleed op 6 september  Gaby Mols op 74-jarige leeftijd als erevoorzitter van de Fanfare St. Jansvrienden. In 2015 won zij samen met haar broer Don de cultuurprijs ‘Grote verdienste’ van de gemeente Heist-op-den-Berg als verpersoonlijking van dé vrijwilligers die er voor zorgen dat socio-culturele verenigingen blijven bestaan.  

Vanaf haar 14 jaar was Gaby Mols al actief in de operettekring van de St. Jansvrienden in Wiekevorst waar abrupt een einde aan kwam toen de fanfarezaal in 1976 afbrandde. Onder haar impuls werd er vanaf 1983 terug gestart met toneelopvoeringen die tot heden jaarlijks meer dan 1500 bezoekers mogen verwelkomen. Gaby nam vanaf 2000 het algemeen voorzitterschap van de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden over van haar broer Don. Daar was haar grote verwezenlijking  de bouw van een modern fanfarelokaal in de Dalstraat naast sporthal De Wimpel, nadat in 2005 het huurcontract van de toenmalige zaal werd opgezegd. . Zij nam de toenmalige bestuursploeg en een heleboel sympathisanten op sleep om zaal Sint Jan te bouwen, een eigentijdse (feest)zaal met industriële keuken.

“Iedereen die Gaby kende, weet dat zij een zeer warm en toegewijd persoon was, die altijd klaar stond om te helpen waar mogelijk,” aldus huidig voorzitter Luc Van de Sande. "Zij was de lijm die alle bouwstenen aan elkaar hield, wat leidde tot de bloeiende vereniging die de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden nu is. Tot 2 maanden geleden bleef Gaby in de achtergrond actief in onze vereniging. Wij blijven Gaby herinneren als de eeuwige optimiste die de gouden gave had om mensen samen te brengen. Wij zullen er alles aan doen om haar levenswerk ‘de fanfare’ in stand te houden en verder uit te bouwen”.

De uitvaartliturgie gaat door in de parochiekerk van St.-Jan-Bapist te Wiekevorst op zaterdag 14 september 2019 om 10 uur.

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier