Nieuws uit de regio

02-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Handbalclub Heist is volwassen geworden

Volgend sportjaar zullen voor de eerste keer een volwaardige heren- en dameshandbalploeg aantreden in de competitie voor HC Heist. Met deze stap is HC Heist definitief de kinderschoenen ontgroeid en werd de weg naar een gezonde, volwaardige club ingeslagen.  Door de stevige groei van de voorbije jaren zal volgend jaar in de meeste jeugdreeksen zelfs met meerdere ploegen gespeeld worden. 

Begin 2013 werd in De Sporthal aan de Lostraat de handbalclub opgestart.  Toen werd beslist om te starten met kinderen tussen de 10 en 14 jaar.  Na enkele schoolinitiaties dienden zich 20 geïnteresseerden aan. Zes jaar later heeft de club meer dan 100 spelende leden en voor het eerst ook een team in de senior-afdeling. Zowel in de dames- als in de herenploeg zullen 3 spelers aantreden die ook de eerste training meemaakten, nu meer dan 6 jaar geleden. Ze moeten natuurlijk starten in de laagste afdeling van de competitie, maar woordvoerder Jo Sels heeft vooral bij de dames er een goed oog in: “Er komen enkele speelsters over van Leuven die dicht bij Heist wonen. Hun ervaring en het jeugdig enthousiasme van onze dames maakt dat we daar wel iets mogen van verwachten. Voor de heren, met een gemiddelde leeftijd van 18-19 jaar zal het niet gemakkelijk worden.  Maar we zien de toekomst rooskleurig in: Onze jongens  -12 (5de en 6de leerjaar) zijn in de regio Zuid aan kop geëindigd. In de play-offs met regio Noord (met ervaren clubs als Sasja Hoboken) moesten ze wel het onderspit delven.”

In België is handbal een nog relatieve kleine sport met slechts enkele profspelers van de nationale ploeg (Red Wolfs) die bij Franse ploegen spelen. De beste 6 Belgische teams spelen een Beneliga-competitie met 6 Nederlandse ploegen.

Op dinsdag 4 juni kunnen trouwens alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de Heistse scholen kennismaken met HC Heist en handbal op de gemeentelijke Megasportdag. Een klein minpunt is de infrastructuur. “De Sporthal barst stilaan uit zijn voegen en het is moeilijk geworden om trainings- en wedstrijduren vast te krijgen,” aldus Sels. “We hebben onze bezorgdheid al geuit aan het nieuwe schepencollege. Onder meer de sporthal van het H. Hartcollege staat ’s avonds volledig leeg. Zou daar geen oplossing zijn?”

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier