Nieuws uit de regio

28-04-2019 - Schriek

De Uyl vliegt weer over Schriek

Ongeveer 50 jaar geleden begonnen in Schriek de Uylefeesten om de bouw van de parochiezaal te financieren. Omdat de zaal ondertussen aan renovatie toe is, wordt in het Pinksterweekend (8-10 juni) het dorpsfeest nieuw leven ingeblazen met een driedaags evenement in twee feesttenten op het kerkplein aan de Leo Kempenaersstraat. De Schriekenaren zullen hun naam als feestvierders weer alle eer aan doen.

“Het Schriekse parochiecentrum is aan renovatie toe”, vertelt Carl Verelst van het organiserende Uylecomité. “Het dak lekt, het centrum moet wat groter worden en in de toiletten pissen de venten op hun schoenen. Bovendien waren er in 2009 ook nog eens eenmalige Uylefeesten ter gelegenheid van ‘700 jaar Schriek’ en veel mensen vroegen om dat nog eens over te doen. Daarom hebben 18 verenigingen uit ons dorp de handen in elkaar geslagen om 710 jaar Schriek te vieren met een groots feestweekend”.

Op het programma veel initiatieven die ook in de oude edities van toepassing waren, maar dan in een modernere vorm. Alleen de verkiezing van een Uyleprinses ziet het comité in 2019 niet meer zitten. Wat zeker terugkomt is Het Groene Woud, de cafétent die omgetoverd is tot een gezellig etablissement met sparren en berkenbomen. Alleen is er nu meer aandacht voor de veiligheid, want in de edities van jaren geleden zorgde kaarslicht nog voor de sfeer tussen de gekapte bomen.

Op zaterdag 8 juni is er de Uyleloop, een jogging die kadert in het criterium Rondom Netedal. ’s Avonds is er een optreden van de Schriekse Rune die furore maakt in The Voice. Daarna is er ambiance met de Schlagershowband, een 8-koppig orkest dat garant staat voor een ganse avond populaire muziek. De zondag start met een mega-ontbijt, verzorgd door de Landelijke Gilde en ganse dag optredens van artiesten, die een link met Schriek hebben. Dat gaat van een fanfareconcert over initiatie line-dance tot enkele covergroepen en dj’s met Schriekse roots. Op maandagnamiddag is Bobby Prins te gast met koffie en taart.

Het volledig programma vind je op www.uylefeesten.be. Alles is gratis toegankelijk behalve het ontbijt (8 euro in vvk, 12 euro ter plaatse) en Bobby Prins (9 euro, koffie en taart inbegrepen). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de lokale handelaars. Voor de gelegenheid wordt ook 1000 liter van het oude Schriekse bier ‘Hopla’ gebrouwen, te drinken in een voor de gelegenheid nieuw gemaakt glas, dat zeker een collectorsitem zal worden.

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier