Uw kunstwerk in oude glorie hersteld

Kunstwerken hebben vaak te lijden onder veroudering, verwaarlozing, verkeerd uitgevoerde restauraties, … en soms komen ze zelfs in een brand terecht. Om uw kunstwerk in oude glorie te herstellen is specialistenwerk nodig, en dan bent u bij Kaderke aan het juiste adres. Echte vakmensen én specialisten, waaronder gediplomeerde kunstrestauratoren, nemen uw kunstwerk ter harte. Zowel kunstwerken op papier als kunst op doek of paneel en zelfs de lijst kan u in vertrouwen bij ons achterlaten zodat ze prachtig gerestaureerd kunnen worden. De lijst is minstens even belangrijk als het werk zelf, vaak is een inlijsting immers de reden   waarom een werk gerestaureerd moet worden.

Kunstwerk op doek of paneel
Restauratie betekent in de eerste plaats respect voor het schilderij. Bij restauratie of conservatie willen we het leven van een schilderij verlengen, het  slijtageproces vertragen én tegelijkertijd de uitstraling van het werk behouden. Bij Kaderke gebruiken we uitsluitend duurzame materialen die we zo aanbrengen dat ze altijd opnieuw verwijderd kunnen worden zonder het origineel te beschadigen. We voeren alle voorkomende restauratie- en conserveringshandelingen vakkundig uit. Of het nu gaat om een reiniging, een scheur in het doek, een gecompliceerde verdoeking, een paneelbehandeling of een retouche van ontbrekende verf.

Kunstwerk op papier
We reinigen het papier, verwijderen vlekken en plakband, ontzuren en bufferen het papier, herstellen scheuren, vullen ontbrekende stukken en randen aan, vlakken plooien en werken ze weg. Verzwakt papier doubleren we en bruine vlekken (foxing) verwijderen we.

Restauratie aan lijsten
Is uw kunstwerk wel in orde maar is de lijst aan een opknapbeurt toe? Ook restauraties aan lijsten voeren we vakkundig uit en dat in eigen atelier. Meestal zijn restauraties zelfs nodig als gevolg van een slechte inlijsting. Kaderke lijst enkel op een conserverende manier in en gebruikt daarvoor zuurvrij materiaal. Door minutieus te werk te gaan en gebruik te maken van de juiste technieken kan men een restauratie immers vermijden. Vraag gerust naar een vrijblijvend voorstel. Kortom, als u een kunstwerk laat restaureren door Kaderke dan wordt de kwaliteit gegarandeerd en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Heeft u thuis een kunstwerk met scheuren, bruine vlekken of een ander probleem?
Wij onderzoeken uw kunstwerk en maken vrijblijvend een uitgewerkt voorstel voor u. Een onderzoek duurt zo'n 10 tot 14 dagen.

Meer info: Kaderke.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier