Uw kunstwerk in oude glorie hersteld

Kunstwerken hebben vaak te lijden onder veroudering, verwaarlozing, verkeerd uitgevoerde restauraties, … en soms komen ze zelfs in een brand terecht. Om uw kunstwerk in oude glorie te herstellen is specialistenwerk nodig, en dan bent u bij Kaderke aan het juiste adres. Echte vakmensen én specialisten, waaronder gediplomeerde kunstrestauratoren, nemen uw kunstwerk ter harte. Zowel kunstwerken op papier als kunst op doek of paneel en zelfs de lijst kan u in vertrouwen bij ons achterlaten zodat ze prachtig gerestaureerd kunnen worden. De lijst is minstens even belangrijk als het werk zelf, vaak is een inlijsting immers de reden   waarom een werk gerestaureerd moet worden.

Kunstwerk op doek of paneel
Restauratie betekent in de eerste plaats respect voor het schilderij. Bij restauratie of conservatie willen we het leven van een schilderij verlengen, het  slijtageproces vertragen én tegelijkertijd de uitstraling van het werk behouden. Bij Kaderke gebruiken we uitsluitend duurzame materialen die we zo aanbrengen dat ze altijd opnieuw verwijderd kunnen worden zonder het origineel te beschadigen. We voeren alle voorkomende restauratie- en conserveringshandelingen vakkundig uit. Of het nu gaat om een reiniging, een scheur in het doek, een gecompliceerde verdoeking, een paneelbehandeling of een retouche van ontbrekende verf.

Kunstwerk op papier
We reinigen het papier, verwijderen vlekken en plakband, ontzuren en bufferen het papier, herstellen scheuren, vullen ontbrekende stukken en randen aan, vlakken plooien en werken ze weg. Verzwakt papier doubleren we en bruine vlekken (foxing) verwijderen we.

Restauratie aan lijsten
Is uw kunstwerk wel in orde maar is de lijst aan een opknapbeurt toe? Ook restauraties aan lijsten voeren we vakkundig uit en dat in eigen atelier. Meestal zijn restauraties zelfs nodig als gevolg van een slechte inlijsting. Kaderke lijst enkel op een conserverende manier in en gebruikt daarvoor zuurvrij materiaal. Door minutieus te werk te gaan en gebruik te maken van de juiste technieken kan men een restauratie immers vermijden. Vraag gerust naar een vrijblijvend voorstel. Kortom, als u een kunstwerk laat restaureren door Kaderke dan wordt de kwaliteit gegarandeerd en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Heeft u thuis een kunstwerk met scheuren, bruine vlekken of een ander probleem?
Wij onderzoeken uw kunstwerk en maken vrijblijvend een uitgewerkt voorstel voor u. Een onderzoek duurt zo'n 10 tot 14 dagen.

Meer info: Kaderke.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier