Betaal op vakantie even makkelijk als thuis

Op vakantie moet je al je zorgen aan de kant kunnen zetten. Met deze tips betaal je op vakantie even makkelijk als thuis en ga je zorgeloos op vakantie.

lees meer

De Zomer van Balder

Wat te doen op woensdagavond deze zomer? De kiosk op het dorpsplein van Berlaar vormt ook deze zomer het decor voor de sfeervolle openluchtconcerten van de Zomer van Balder.

lees meer

Molenfeesten

Onder de wieken van de oude Heimolen in Keerbergen vindt op 28 & 29 juli het tweedaagse dorpsfeest ‘De Molenfeesten’ plaats. Naar goede gewoonte kan je er terecht voor heel wat amusement, lekkers en een stevige portie muziek van de bovenste plank!

lees meer

Trots op de Rode Duivels

Op dinsdag 10 juli stond België voor het eerst sinds 1986 nog eens in de halve finale van een groot tornooi. Na die halve finale maakte het feestgewoel toch even plaats voor ontgoocheling!

lees meer

Zomeren in Putte

Ook deze zomer valt er in Putte heel wat te beleven en te genieten. Sport, muziek, ontspanning, … met de zomerterrassen, het na-tourcriterium of een avondje ‘Verklapt’ is er voor elk wat wils.

lees meer

Heist Bruist

Sfeervolle concertavonden onderaan de berg ... elke zaterdag, een hele zomer lang! Het programma van Heist Bruist bestaan afwisselend uit top live dj-acts en onvergetelijke livebands.

lees meer

Bergconcerten

In Heist hebben we muzikaal talent te over. Heel wat harmonieën, fanfares en brassbands geven dit jaar weer het beste van zichzelf tijdens de Bergconcerten.

lees meer

Zomer in Begijnendijk

Een gezellige familiedag, de vernieuwde Fietseling, de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK op groot scherm, het Vlaams  Muziekfeest, … het belooft een gezellige en gevarieerde zomer te worden. 

lees meer

Zomers Berlaar

In Berlaar wordt het weer een ‘beregoede’ zomer! Niet alleen rond de kiosk in het centrum zal er heel wat te beleven vallen, ook in Berlaar-Heikant staan ze al te trappelen om de zomer op gang te brengen.

lees meer

Spartacus achterna

Re-enactors herbeleven de geschiedenis door historische gebeurtenissen, waaronder veldslagen, na te bootsen. Zo trekt Gilles De Souter af en toe als Hopliet ten strijde.

lees meer

Het 'Hoogbergbosch' op het topje van de Heistse berg

De oorspronkelijke naam van het Bergbos was het ‘Hoogbergbosch’, een bos dat doorheen de jaren heel wat veranderingen onderging. Een terugblik ...

lees meer

My Funny Valentine

"Good morrow! 'Tis St. Valentine's Day, All in the morning betime, And I a maid at your window, To be your Valentine!" Over rozen, hartjes en stiekeme kaartjes ...

lees meer

Ivan Dockx brengt oude kastelen tot leven

Een boek vol pareltjes van kastelen waaruit blijkt dat de geschiedenis van de kastelen in de regio erg rijk is en een hele poos terug in de tijd gaan.

lees meer

Van Hool, wereldspeler

Wellicht reed je er al ontelbare keren voorbij. Benieuwd naar de innovativiteit die achter de muren van deze firma schuilgaat?

lees meer

In het spoor van Pater Damiaan

Het Damiaanmuseum, een prachtig museum over een inspirerende figuur die in 2005 uitgeroepen werd tot de grootste Belg.

lees meer

Ondernemen begint bij de bank

Een gezonde dosis ambitie, doorzettingsvermogen en een sterk karakter, … het zijn de eigenschappen waar u als beginnend zelfstandige ongetwijfeld over beschikt.

lees meer

Veere aan het Veerse Meer

Op zoek naar wat pure Hollandse gezelligheid? Dan is een bezoekje aan het schattige Zeeuwse stadje Veere vast iets voor jou.

lees meer

Van lokale garagist tot wereldspeler in het vliegwezen

Wist je dat er in het Heistse Industriepark een wereldspeler zit op vlak van onderhoud en revisie van motoren voor kleine vliegtuigen? Maak kennis met Loma Air!

lees meer

Een stevige portie gezond boerenverstand

Het verhaal van een jonge, dynamische melkveeboer uit Itegem die zijn niet zo alledaagse job met hart en ziel doet.

lees meer

Wat doe jij met Pasen?

De paashaas komt eraan! Tijd om te genieten van een verlengd weekend, overheerlijke chocolade of een gezellige paasbrunch.

lees meer

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart wordt er wereldwijd actie gevoerd tegen het sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen. Het motto van dit jaar: 'Solidarity is our weapon' 

lees meer

De luxe van werken in eigen streek

Werken in de eigen regio is een troef die ook de lokale werkgevers goed begrepen hebben. Misschien vind je wel een nieuwe job op de regionale jobbeurs in CC Zwaneberg.

lees meer

Werken in de Lostraat

In augustus 2016 werd gestart met de werken aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg die vermoedelijk zullen duren tot eind 2018. De handelaars blijven bereikbaar.

lees meer

Groot Heist in tijden van oorlog & bezetting (1939 - 1945)

Verhalen en getuigenissen over de sporen die het oorlogsgeweld achterliet in Heist-op-den-Berg.

lees meer

Waardig afscheid nemen van je huisdier

Ook mensen van hier moesten op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun dier. Zo begon mijn zoektocht naar de mogelijkheden van een crematorium in eigen regio.

lees meer

Koninklijke Fanfare De Ware Eendracht

Het allereerste wapenfeit van de Schriekse fanfare vond plaats in november 1866, toen de kerktoren van Schriek nieuwe klokken kreeg.

lees meer

Nacht van de Duisternis

ʻs Avonds wordt het al wat sneller donker maar echte duisternis is zeldzaam. Beleef de donkerste nacht van het jaar eens op een andere manier.

lees meer

Rik Torfs wordt Ridder in de Orde van de Zwaan

Een bezoekje aan Heistenaar Rik Torfs toen die ridder werd in de Orde van de Zwaan en hij nog rector was van de KU Leuven.

lees meer

Een bezoekje aan het Heemerf

Heerlijk relaxen op het terras van de Pandoerenhoeve in de schaduw van de Kaasstrooimolen.

lees meer

Kinderwandelboek 'Van horen zeggen'

Lange geleden vertelden mensen elkaar verhalen, die volksverhalen werden gebundeld in een mooi boek met volksverhalen uit de Kempen en bijhorende wandelroutes.

lees meer

Bijzondere gasten op het dak van CC Zwaneberg

Het is geen geheim dat de solitaire bijen en honingbijen enorm onder druk staan de laatste jaren. Plaats jij ook bijenvriendelijke planten in je tuin of op je balkon?

lees meer

Paasweetjes

Over heel de wereld wordt Pasen gevierd, met elk eigen tradities. Wij vieren het alvast met een flinke portie paaschocolade!

lees meer

De oudste kindercarnavalstoet van het land

Haal die feestneuzen, maskers, gekke hoedjes en vrolijke snoetjes maar boven voor het kindercarnaval in Schriek, een leuke traditie.

lees meer

50 jaar Heists Kamertoneel

Een gezellig theater waar je in beperkte kring kan genieten van toneel en waar heel wat vrijwilligers seizoen na seizoen hun beste beentje voorzetten om leuke stukken te spelen

lees meer

De parkeerheld doet z'n werk

In Heist-op-den-Berg parkeer je nog altijd gratis maar vergeet je parkeerschijf niet tijdens het eindejaarsshoppen!

lees meer

Pater Damiaan wordt de eerste ereburger van Tremelo

'Dames en heren, volk van Tremelo. Luister naar ’t nieuws dat ik u breng. Vanaf heden is Pater Damiaan ereburger van Tremelo. Wees fier op hem!'

lees meer

Overdonderend Schotland

Schotland ... het land van de whisky, kastelen, Schotse kilts, uitgestrekte landschappen, lochs en Nessie. Kan jij ook genieten van rust en onmetelijke landschappen?

lees meer

Sociale kruidenier

De Sociale Kruidenier, een wel erg unieke buurtwinkel, verhuisde naar de kringwinkel van Heist-op-den-Berg. Zo'n 120 gezinnen of alleenstaanden vinden wekelijks de weg ...

lees meer

Een uitstekende service 'verzekerd'

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij al een goed begin.

lees meer

In bloot bovenlijf de Kilimanjaro op

Chris Van den Vonder bedwong de hoogste berg op het Afrikaanse continent nadat hij via een documentaire in de ban raakte van de speciale ademhalingstechnieken van 'Iceman' Wim Hof.

lees meer

WeTravel2, Omdat reizen altijd kan ...

Voor mensen die op een of andere manier minder mobiel zijn, is het niet altijd vanzelfsprekend om op reis te gaan. Kristof Steegmans richtte een reisorganisatie op, speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

lees meer

Pater Damiaanstraat in New York

De grootste Belg, Pater Damiaan, krijgt een eigen straat in New York City. Vlakbij een hospitaal dat gespecialiseerd is in de behandeling van lepra.

lees meer

De allermooiste fietstochten stippel je zelf uit

Het fietsenknooppuntennetwerk is goed voor urenlang fietsplezier! Puur genieten met de fiets in de weidse natuur met af en toe een gezellige stop.

lees meer

De nieuwe reisbeleving

Weg met de stress om een vakantie te boeken! Het reisbureau van de toekomst is een ontmoetingsplaats waar service en persoonlijke aanpak centraal staan.

lees meer

Met de fiets de wereld rond

Jos & Greta gaan al 15 jaar lang gepakt en gezakt met de fiets op reis naar boeiende plekken met elk een eigen verhaal.

lees meer

Altijd ergens onderweg

Nat en Anita, twee wereldavonturiers, streken een tijdje geleden neer in Putte na een ongelooflijke reis doorheen Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Canada met een oranje VW-busje. 

lees meer

Spookgeschiedenissen rond 't Toreken in Hulshout

Spannend! Er is een plekje in Hulshout waarvan verteld wordt dat er zich spookverhalen afspeelden ...

lees meer

Route de vin d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk, liggen de prachtige wijnbouwdorpjes van de Elzas. Ideaal om een paar dagen naartoe te trekken.

lees meer

Eindeloos wandelen door het groen

Het jachtige leven even ontvluchten? Dan biedt de gemeente Hulshout, met zijn talrijke mooie, groene plaatsjes, je heel wat mogelijkheden.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier